Народното събрание отхвърли предложенията на Валери Симеонов в закона за

...
Народното събрание отхвърли предложенията на Валери Симеонов в закона за
Коментари Харесай

Отхвърлиха предложенията на Валери Симеонов за хазарта

Народното заседание отхвърли предложенията на Валери Симеонов в закона за хазарта .
в курортни комплекси и обитаеми места според приложението към закона, както и в територии и обитаеми места, отстоящи на не повече от 20 км от шосейните, железопътните, морските и речните гранични контролно-пропускателни пунктове.
В същото време пред Народното събрание има митинг против предложенията на Валери Симеонов.
В закона се залагат ограничения за отговорно
залагане. Отговорното залагане се подсигурява от система от ограничения, прилагани от страната и уредниците на хазартни игри, които са ориентирани към попречване възникването на хазартна взаимозависимост и решение на проблемите, свързани с хазартната взаимозависимост.
Мерките включват:
слагане на видно място във всички игрални зали, игрални
казина, пунктове за приемане на залози и погашение на облаги, интернет страници и удостоверителни знаци, посредством които се организират хазартни игри, на известие за заплахата от пораждане на хазартна зависимост;
слагане на видно място във всички игрални зали, игрални
казина, пунктове за приемане на залози и погашение на облаги, интернет страници и удостоверителни знаци, посредством които се организират хазартни игри, на информация по отношение на опциите за консултиране и терапия на хазартна взаимозависимост. Определят се и уязвими лица от хазартно въздействие. Уязвими лица са:
малолетни и малолетни лица;
поставените под цялостно или лимитирано забраняване лица;
всяко лице, което смята, че има проблем с хазарта;
всички лица, чието обществено състояние и/или ниво на приходи могат да ги създадат по-податливи към присъединяване в
хазартни игри и насърчаване на хазартна взаимозависимост. Въвеждат се ограничения за отбрана на уязвими лица. Мерките за отбрана на уязвими лица имат за цел недопускане, възбрана или даване на опция за самоизключване на такива лица от присъединяване в хазартни игри за да се понижат и избегнат евентуални отрицателни стопански, обществени и личностни последствия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР