Народното събрание освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир

...
Народното събрание освободи управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир
Коментари Харесай

Парламентът освободи управителя на НЗОК

Народното заседание освободи шефа на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Станимир Михайлов. Решението беше взето със 116 гласа " за ", " срещу " - 56 от " Продължаваме промяната - Демократична България ", без въздържали се.

Точката за предварително преустановяване мандата на шефа на НЗОК по отношение на подадена оставка от Станимир Михайлов от 1 декември 2023 година беше включена за разглеждане по предложение на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

В хода на дебата депутатът Васил Пандов заяви, че Станимир Михайлов е отдръпнал своята оставка и такова заявление е било подадено в деловодството на Народното събрание.

Това заявление за отдръпване на оставката е импортирано от помощник на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), съобщи Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС. Той разяснява, че след Живко Коцев, Станимир Михайлов е вторият " пудел на каишка ", който, откакто си е подал оставката, я отдръпва.

По предложение на Мирослав Иванов от ПП-ДБ в зала беше позволен шефът на НЗОК Станимир Михайлов. Решението бе взето със 102 гласа " за ", " срещу " - 94, и четирима " въздържал се ".

Хамид Хамид от Движение за права и свободи съобщи, че има процедура за прегласуване на позволява в зала. Росен Желязков отговори, че няма да подложи на прегласуване тази процедура. Нека господин Михайлов да участва в зала на дебата, добави Желязков.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР