Народното събрание освободи председателя на Сметната палата - Цветан Цветков.

...
Народното събрание освободи председателя на Сметната палата - Цветан Цветков.
Коментари Харесай

Депутатите освободиха председателя на Сметната палата

Народното заседание освободи ръководителя на Сметната палата - Цветан Цветков . Решението беше взето със 118 гласа " за " и 82 - " срещу ".
Инициативата за промяната беше на Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и водачът на " Български напредък " Стефан Янев.

Десислава Атанасова посочи като причина за освобождението изтеклия мандат на ръководителя, който е седем годишен . " Няколко одита, предоставени от Народното събрание, не бяха показани в няколко легислатури на Народното събрание ", уточни тя.

По думите ѝ Сметната палата не е упражнявала надзор върху финансирането на политическите партии , което е станало ясно от вчерашното чуване в бюджетната комисия. Тя уточни, че ръководителят на Сметната палата не поставя задоволително грижи да действа по този начин, както го изисква законът.

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Асен Василев съобщи, че това, което прави Народното събрание, е меко казано скандално .

" Първата причина е, че от през днешния ден за през днешния ден решавате, че желаете да отстраните ръководителя на Сметната палата, без претекстове ", възмути се той и моли да бъде стартирана естествена процедура. " Но да отстранявате ръководителя, без да имаме определен нов, демонстрира претекстове, които нямат нищо общо с това, че му е изминал мандатът ", разяснява още Василев.

Цветан Цветков благодари на хората, които в 43-ото Народно заседание са го предложили и са дали своят вот за неговия избор. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР