Народното събрание одобри на второ четене промените в Закона за

...
Народното събрание одобри на второ четене промените в Закона за
Коментари Харесай

За директор на Военна информация вече може да бъде предлаган и цивилен

Народното заседание утвърди на второ четене измененията в Закона за защитата и въоръжените сили, с които за шеф на работа "Военна информация " ще може да бъде предлагано и цивилно лице.

С признатите на второ четене текстове от Закона за защитата се вършат и промени в наредбите от Закона за военното разузнаване. В тях се планува длъжността "Директор на службата " да бъде избрана за офицер от висшия команден състав на въоръжените сили или за граждански чиновник. Контрапредложение бе направено от левицата.

Каракачанов: Тече процедура, с цел да може краткотрайният началник на военното разузнаване да стане титуляр

Депутатите гласоподаваха да се усили с три години пределната възраст за военна работа за военнослужещите, които не са упражнили правото си на пенсия. Промените се вършат за попълване на некомплекта в Българската войска. За длъжностите, за които се изисква хабилитация, пределната възраст за военна работа - се усилва с пет години. Законово се урежда опцията военнослужещите, които са се пенсионирали, само че са нужни на въоръжените сили, с решение на министъра на защитата и след предложение по команден ред, също да могат да удължат военната си работа с три години.

Депутатите взеха решение възрастта за приемане на военна работа да не надвишава 40 години за всички категории военнослужещи, инфирмира Българска телеграфна агенция. В законопроекта е заложено въвеждане на период за престояване на служба за военнослужещите с висши офицерски звания и с военно звание "полковник " ( "капитан първи сан "), които са заемали служба повече от 4 години и откажат да бъдат преназначени на препоръчаната им равна или по-висока служба за период една година.

Министерски съвет утвърди промени в Закона за защитата и въоръжените сили

Прието бе към министъра на защитата да работи непрекъснат Съвет по защита като колегиален консултативен орган, в който се включват, с изключение на членове на политическия кабинет и командира на Съвместното командване на специфичните интервенции, шефа на Служба "Военна информация " и началника на Военна академия "Георги Стойков Раковски ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР