Народното събрание обсъжда на второ четене изцяло новия Закон за

...
Народното събрание обсъжда на второ четене изцяло новия Закон за
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат на второ четене новия Закон за противодействие на корупцията

Народното заседание разисква на второ четене напълно новия Закон за противопоставяне на корупцията. В него се планува актуалната Комисия за противопоставяне на корупцята и за лишаване на нелегално добитото имущество да се раздели на 2 обособени звена. Едното ще се занимава единствено с лишаване на противозаконното имущество, а другото - с следствие на корупционни закононарушения.

Създаването на Комисия за противопоставяне на корупцията провокира най-вече разногласия сред политическите сили. Между първо и второ четене на закона депутатите одобриха редица промени, които радикално трансформираха първичната концепция на вносителите.

Броя на членовете на Комисията за противопоставяне на корупцията беше понижен от 7 на трима, които ще имат 6 годишен мандат и ще заемат председателския пост за по 2 години.

Намалени бяха и условията за стаж, отпадна и точката за наложително юридическо обучение. Новата комисия ще има право и да построи свое звено, което независимо да ползва СРС-та при следствие за корупция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР