Народното събрание няма да иска официално отмяна на санкции на

...
Народното събрание няма да иска официално отмяна на санкции на
Коментари Харесай

Спор в парламента за санкциите срещу Русия, няма да се иска отмяната им

Народното заседание няма да желае публично анулация на наказания на Европейски Съюз към Русия. Това взеха решение депутатите, откакто с 60 гласа " срещу " и 51 " въздържали се " отхвърлиха проекторешение за това, импортирано от Българска социалистическа партия. То беше включено в дневния ред от левицата по правото на опозицията да предлага точки в първата сряда на месеца. Подкрепиха го 82-ма депутати от Българска социалистическа партия, 1 от Оперативна програма, 7 от " Воля " и 4 от " Атака ".

3 март е основна дата, обвързвана с Русия, това е вярното време, в което би трябвало да се преглежда това предложение, аргументира се Антон Кутев от Българска социалистическа партия.

В този им тип глобите, наложени през 2014 година, не са ефикасни и не са добра форма на другарство, за Европа те стават тежко проблематични, изясни соцдепутатът. И добави, че тематиката е в дневния ред на Екологичен потенциал, а Европейски Съюз за следващ път премисля дали би трябвало да продължат. След 6 година наказания контролиране на рецесията в Украйна воля няма, добави той.

Санкциите вредят в същата степен на Европа, както вредят и на Русия. Това е един от дребното суровинни пазари на България заради гоеполитическата конюнктура и, ограничавайки го, ние вредим на личните си стопански системи. Ограничавайки достъпа до пазара на Русия, вредим на бизнесмените си, добави соцдепутатът. Икономическите взаимоотношения със Съединени американски щати порастват, даже връзките на Русия с част от огромните страни в Европа. Ние сме тези, които нанасяме единствено вреди на жителите. Отмяната е значима от позиция на българския интерес. В подтекста на Турски и Балкански поток имаме интерес и би трябвало да търсим връзки с Русия, добави той.

Само година след въвеждането на глобите руснаците трябваше да се търкалят по улиците и да желаят анулацията им. Това не се случи, разгласи пък Александър Симов. Според него отпадането на глобите ще позволи отпадането на едно неравновесие в Европейски Съюз, тъй като част от огромните страни в съюза заобикаляли тези наказания и търгували с Русия. Соцдепутатът цитира интернационално проучване, съгласно което 73% от българските жители се отнасят позитивно към Русия.

Премиерът също приказва за огромно двуличие в Европейски Съюз по този въпрос, даваме му опция България да повдигне този въпрос, сподели още Симов.

Тези наказания демонстрираха васалната политика на Съединени американски щати по отношение на Европейски Съюз, сподели и Десислав Чуколов от " Атака ". Той изясни, че големите мастодонти са намерили малки врати за работа с Русия, само че българските компании не и се вкарва двоен стандарт.

Румен Гечев от Българска социалистическа партия пък даде образци за това с числа. Той изясни, че комерсиалният оборот на Съединени американски щати, която инициира глобите, с Русия в последните години е сгънат два пъти по-малко от този на Европейски Съюз. За 2019 година вложенията на Германия в Русия са 3,3 млрд. лева

Санкциите са механизъм за контролиране на ситуацията в Украйна. Мерки против нарушената районна и интернационална среда за сигурност. Диалог с Русия е нужен и съществува, сподели шефката на външната комисия на Народно събрание Джими Грозданова от ГЕРБ. Тя изясни, с приемането на проекторешението ще е политическа воля, която не би довела до правни последствия и до резултати от вземането на това решение. Грозданова предизвести, че в случай че Народно събрание одобри решение, то няма да е наложително за осъществяване от държавното управление и се базира на конституционното разделяне на управляващите.

Досега тази тематика се поставяше от Волен Сидеров, а през днешния ден той е заместен от цялата група на Българска социалистическа партия, сподели Грозданова. Отношенията сред Русия и България са взаимни и не са фокусирани единствено върху глобите, приключи тя.

ГЕРБ не оспорват обстоятелствата всъщност, а си търсите причина да го отхвърлите с процедурни хватки. Фактът, че се желае цялостно единогласие в Европейски Съюз не значи, че България не би трябвало да има лична позиция по значими въпроси, разяснява соцлидерката Корнелия Нинова.

Санкциите са за да се предотврати задълбочаване на спора. ГЕРБ не е основател на тези наказания, следваме политиката, наложена 2013-2014 година от кабинета " Орешарски ", а и те бяха утвърдени по-късно и от служебното държавно управление на Румен Радев, изясни Христо Гаджев от ГЕРБ.

Санкциите засягат 150 физически и 40 юридически лица. Но контрасанкциите на Русия към страните от Европейски Съюз засягат българския производител директно, разяснява Пламен Манушев от ГЕРБ. Те са свързани със зеленчукопроизводството и износа за Русия. Защо да не желаяме първо отпадане кантрасанкциите на Русия, а по-късно да желае анулацията на тези, добави той.

Тома Биков от ГЕРБ пък попита за какво Българска социалистическа партия желае анулация на глобите през днешния ден, а не по времето на служебния кабинет на Румен Радев, когато са били доказани. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР