Народното събрание (НС) ще продължи усилията си да осигури оптимални

...
Народното събрание (НС) ще продължи усилията си да осигури оптимални
Коментари Харесай

НС ще продължи усилията си за оптимални условия за работа на журналистите

Народното събрание (НС) ще продължи напъните си да обезпечи оптимални условия за работа на представителите на медиите, които отразяват активността на институцията, се показва в позиция, публикувана от пресцентъра на Народното събрание. Поводът за нея е петиция на публицисти за възстановяване на изискванията за работа в постройката на някогашния Партиен дом, където се организират пленарните съвещания. 

" Народното събрание в партньорство с представителите на медиите се стреми към обезпечаване на гласност, бистрота и неприкритост на активността си. Институцията дава опция публицистите директно да следят и отразяват работата на Народното събрание и да поддържат връзка непосредствено с народните представители в полза на информираността на обществото ", се показва в отговора на Народно събрание.

В текста се акцентира, че представителите на медиите имат достъп в постройката посредством издаването на непрекъсната и краткотрайна акредитация, от която се употребяват над 600 представители на медиите. За публицистите в постройката на Народното събрание на пл. „ Княз Александър I “ № 1 има обособени работни места с нужното техническо съоръжение, интернет, както и вендинг машини за храни и питиета. Предстевителите на медиите имат и цялостен достъп до бюфета и кафенето в постройката на Народното събрание.

" При преместването в тази постройка бяха взети поради предложенията на медиите за улеснение на ежедневната им активност и е обезпечен достъп до фоайето на пленарна зала. Там публицистите имат опция да реализират директен контакт с народни представители, да беседват с тях и да желаят мнения по настоящи тематики. Във фоайето по искане на медиите бяха инсталирани и монитори, които им дават опция да наблюдават дебатите в пленарна зала ", декларират от Народното събрание.

В текста се заявява готовността на институцията да продължи да поставя старания да обезпечи оптимални условия за работа на представителите на медиите, които отразяват активността на институцията.  

" През изтеклите дни в отговор на желанието на представителите на медиите за възстановяване на интернет покритието пред пленарната зала три пъти беше повишен броят на точките за достъп до интернет (access point). Максималната скорост на интернета във фоайето пред пленарна зала е повишен шест пъти - от 500 Mbit/s до 3 Gbit/s. В отговор на молба за снимането на фронтални фрагменти още веднъж предлагаме да бъде обезпечен достъп до страничните ложи за посетители в пленарна зала за несъмнено време всяка седмица. Към сегашния миг представителите на медиите реализират своята активност в постройките на Народното събрание според Правилата за акредитация в следните обособени зони: пресгалерия пред Конферентната зала; Конферентна зала; естрада за изказвания в мраморното фоайе; цялото мраморно фоайе; пресгалерии в пленарната зала; фоайето пред пленарна зала. В мраморното предверие са обособени кътове, където би могло да се организират диалози и да се вземат изявленията ", се показва в отговора на журналистическата подписка.

В него се прецизира още, че представителите на медиите имат опция да участват на откритите съвещания на комисиите, които се организират в залите, ситуирани в постройката, където още веднъж могат да слагат своите въпроси пред народните представители.

" Индивидуални срещи с депутатите могат да се осъществят и в работните пространства на парламентарните групи и народните представители при взаимно схващане ", дават отговор от институцията.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР