Народното събрание избра Николай Денков за премиер. Предложението му за

...
Народното събрание избра Николай Денков за премиер. Предложението му за
Коментари Харесай

Кабинетът „Денков-Габриел“ мина: „За“ гласуваха Пеевски и Карадайъ, но не и Добрев

Народното събрание избра Николай Денков за министър председател . Предложението му за министър-председател беше признато със 132 гласа „ за “. Какви бяха претекстовете, с които депутатите натиснаха „ за “ и „ срещу “ и какви бяха мненията в коридорите на Народното събрание?

Двете водещи сили в Народното събрание съумяха да стигнат до единодушие за кабинет с ротационен министър председател

Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски бяха единствените от Движение за права и свободи, които поддържаха държавното управление, само че споделиха, че дават доверие не към самия кабинет, а демонстрират поддръжка за конституционната промяна, в началото единствено на равнище комисия.

Делян Добрев пък натисна бутона „ срещу “, само че не чака да има политически и партийни последици от този негов избор. Той сподели, че зорко ще следи държанието на Политическа партия.

В Министерски съвет се състоя гала по последователност в изпълнителната власт

Подкрепата зад кабинета „ Денков-Габриел “ е най-стабилната от всички вероятни, уверен е водачът на ГЕРБ. А рецензиите от тези, които не дадоха доверие, Бойко Борисов разяснява по този начин:

„ Щеше да има държавно управление с първия мандат, примерно Гроздан Караджов щеше да е министър на транспортна, бяха контрактувани даже министрите и внезапно като не се получи какво стана.  С втория мандат споделих, че няма да ни повлияят никакви шантажи извън, записите.. и ще излъчим постоянно държавно управление. От първия до последния ден сме говорили едно и също и го направихме през днешния ден “, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той дружно с Мустафа Карадайъ бяха единствените от Движение за права и свободи, които поддържаха кабинета ''Денков-Габриел''

Не закъсня и отговорът на Българска социалистическа партия - за това договаряли ли министри с ГЕРБ.

„ Не, неистина е. Г-н Борисов, знам, че сте измамник най-малко от 7 години, само че че сте толкоз огромен не съм вярвала. Сега би трябвало някой различен да му е отговорен за това, което сътвориха “, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Той е единственият народен представител от ГЕРБ, който гласоподава „ срещу “ кабинета

Доверие на новата власт няма един народен представител от ГЕРБ-СДС - Делян Добрев.

„ Продължавам да имам вяра че смяната са едни неподготвени хора, които не могат да се оправят, само че са жадни за власт “, сподели Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

На този декор поддръжка пристигна от Движение за права и свободи. Но единствено частична и знакова.

Той и Делян Пеевски бяха единствените от Движение за права и свободи, които поддържаха кабинета „ Денков-Габриел “

„ Това за нас е първа крачка към превъзмогване на политическата рецесия “, сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Да извърши тази конституционна промяна и по тази причина ще се включим с ръководителя в комисията по конституционни въпроси, двама ще бъдем членове. Кабинетът не го поддържаме като състав, поддържаме единствено конституционната промяна “, изясни Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

Ако госпожа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има държавно управление с първия мандат, сподели водачът на ГЕРБ

„ Всеки депутат има правото да изрази своето единодушие. В случая това, което те демонстрираха е, че поддържат това държавно управление. Ние сме сигурни, че промените, които сме задали и конституционните промени, които желаеме да се случат, ще ги отстояваме непременно “, сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Не в коридорите, а в обществените мрежи пристигна и първият апел за оставка на новото ръководство от водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

Това е първото държавно управление в историята на България с министър председател на ротация

„ Станахме очевидци на най-неморалното и безпринципно държавно управление, гласувано след 1989 година В него победи любовта - любовта към властта на влюбените крадци от една страна и влюбените крадци от друга “, разяснява Слави Трифонов във Facebook.

А още преди да бъде определена и да се насочи към „ Дондуков “ 1 Мария Габриел съобщи, че не се тормози от ротационния премиерски стол.

За ротационен министър председател се заприказва за първи път и у нас

„ Мисля, че показвахме с учен Денков, че с разговор, с разсъдък, с самообладание, с доста мощни причини и ясно отстоявайки полезностите на евроатлантическата ориентировка, можем да реализираме и резултат “, сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Какво ще е отношението на партиите към новата власт, занапред ще излиза наяве. При гласуванията в пленарната зала. След избора на постоянна власт ще има разбърквания в пленарна зала. От ПП-ДБ ще имат четирима нови депутати, които влизат на местата на определените за министри.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР