Народното събрание има кворум. Заседанието беше открито от временния председател

...
Народното събрание има кворум. Заседанието беше открито от временния председател
Коментари Харесай

РСМ влезе в дневния ред на НС /на живо/

Народното заседание има кворум. Заседанието беше намерено от краткотрайния ръководител Мирослав Иванов. Той предложи дневния ред, в който първа точка е въпросът за районен съд Македония. Дневният ред беше утвърден от 210 народни представители.
Депутатът от "Възраждане “ и заместник-председател на Комисията по външна политика Ангел Георгиев предложи точка 1 от дневния ред да отпадне, тъй като "няма смяна в политическата конюнктура в районен съд Македония ".
„ РСМ не се е реформирала. В сегашния си тип този парламент морално е банкрутирал и не може да вземе решения по такива фундаментални въпроси за десетилетия напред “, сподели Георгиев.
Според него не е държавнически оферти импортирани в 12 без 10 секунди да бъдат обсъждани с такава лекост.
„ Не може нещо толкоз значимо да бъде обсъждано за половин час, да бъде входирано през вчерашния ден и да се гласоподава през днешния ден “, сподели още Георгиев.
Неговото предложение беше отхвърлено с гласовете на 188 депутати. То бе подкрепено от едвам 12 народни представители.
Лидерът на партия “Възраждане” също разяснява от парламентарната естрада.
“Българският народен интерес е България да бъде свободна и просперираща. Да създадем по този начин, че с днешното решение Народно събрание да бъде един добър образец. Иначе националното изменничество няма да бъде последно”, сподели Костадинов.
Декларацията на Костадин Костадинов, която беше наситена с доста исторически обстоятелства и препратки към Балканските войни, беше ориентирана против гласуването в поддръжка на отпадане на ветото за започване на договаряния на районен съд Македония с Европейски Съюз. Това е първа точка в дневния ред.
Костадинов прикани настоящето Народно събрание да не одобри решения, които да погребат фантазията за българския народен блян. „ Не единствено „ Възраждане “, само че всеки един естествен българин няма да одобри национално изменничество “, акцентира той.
Лидерът на „ Възраждане съобщи, че сега се намираме в обстановка, в която би трябвало да се обърнем обратно и да забележим по кое време сме реализирали триумфи. „ Постигали сме триумфи, когато сме били единни. Неуспехите са идвали, когато сме се подавали на непознат напън “, сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР