Народното събрание даде мандат на правителството да обсъди и приложи

...
Народното събрание даде мандат на правителството да обсъди и приложи
Коментари Харесай

Парламентът реши: България ще внася ток от Украйна, ще ремонтираме военната им техника

Народното заседание даде мандат на държавното управление да разиска и приложи пакет от стопански след войната в Украйна и последствията от нея.

Също по този начин депутатите утвърдиха оказване на помощ на Украйна - филантропична, финансова и военно-техническа, съгласно опциите на Република България.

България ще продължи поддръжката си за участието на Украйна в Европейски Съюз.

Ще бъдат усъвършенствани изискванията за приемане на украински бежанци.

Ще се обезпечи опция за доставките на украинско зърно във Варненското пристанище.

Страната ни ще ускори енергийното си съдействие посредством доставки на електрическа енергия от Украйна и природен газ.

България ще ремонтира украинска военна техника. Ще продължат доставките на филантропична помощ като медикаменти и облекла.

“Проектът на решение, който след публицистичните промени, препоръчани от Движение за права и свободи, е в смисъл, че Народното събрание е според да поддържа поддръжката на Украйна за участие в Европейски Съюз. Има ли партия, която да е срещу това? ГЕРБ-СДС поддържа участието на Украйна в Европейски Съюз. ГЕРБ поддържа и помощта за украинските жители, бягащи от войната и несъмнено никой в тази зала не мисли противоположното. ГЕРБ ще поддържа и изнасянето на зърното и енергийно съдействие. Това решение, което оферирате е едно нищо. Народното събрание в действителност можеше да вземе решение, с което да се окаже същинска помощ”, съобщи шефът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова..
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР