Народно събрание отмени окончателно златните паспорти. Така се слага край

...
Народно събрание отмени окончателно златните паспорти. Така се слага край
Коментари Харесай

Край на "златните паспорти" - придобиване на българско гражданство чрез инвестиции

Народно заседание анулира дефинитивно " златните паспорти ". Така се поставя завършек на съществуващия механизъм за придобиване на българско поданство посредством вложения. Неприключените до влизането в действие на този закон производства по анулираните текстове, се приключват, това взеха решение депутатите. В шестмесечен период от влизане в действие на този закон, Държавна организация " Национална сигурност " прави инспекция за съществуване на учредения за анулация на натурализацията по всички преписки по добито българско поданство по реда на анулирания член.

Петър Петров от " Възраждане " направи изявление по време на второто четене по текста за производствата по капиталово поданство, които не са завършили. Той посочи, че подадените заявки са над 100 и са направени по предходния ред, когато приемането на българско поданство посредством инвестиция е касаела вложението в държавни скъпи бумаги.

" Не чух какво постанова вземането на решение за прекратяването на всички тези не завършили производства. Не чух никакви претекстове от страна на работната група, която желае да промени това ", сподели още Петров.

Крум Зарков от Българска социалистическа партия съобщи, че с гласуването на последните параграфи българската страна дефинитивно ще анулира опцията да се придобива поданство против инвестиция, по този начин наречените и придобили популярност " златни паспорти ". Според него в процеса на работа се е решило, че производствата, почнали по остарял ред, би трябвало да бъдат прекъснати.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи акцентира, че с този закон се поставя завършек на тежък спор.

" Успяхме да свалим България от листата на страните, които Европейска комисия и Екологичен потенциал са сочили с пръст за продажба на поданство. Това, което не успяхме, е казусът с пребиваването на съображение вложения. Затова ние и през идващите месеци ще внасяме съответните оферти, да решим и този проблем ", сподели депутатът на придвижването.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР