Народният театър излезе с позиция по повод твърденията на един

...
Народният театър излезе с позиция по повод твърденията на един
Коментари Харесай

Народният театър обясни защо фотографът Стефан Н. Щерев е махнат от трупата

Народният спектакъл излезе с позиция във връзка изказванията на един от своите фотографи Стефан Н. Щерев, който през днешния ден разгласи във фейсбук, че към този момент не е част от трупата. " Без посочена причина ми беше казано от шефа, че договорът ми за идния сезон няма да бъде възобновен ", написа

" Народният спектакъл осведоми, че фотографът Стефан Щерев е назначен на срочен трудов контракт, считано от 11.07.2022 година, с едногодишен период на контракта. Преди заемането на длъжността Стефан Щерев, както и всички други чиновници, назначени по трудово правно отношение, подават заявление за встъпване в служба със съответните параметри – в тази ситуация със период на контракта 1 година. Успоредно с трудовото си правно отношение Стефан Щерев е осъществявал и действия при изискванията на спомагателен контракт за споразумяване на авторски права.

С оглед идното приключване на трудовия контракт на Стефан Щерев и опциите за подновяването му, в границите на последния месец сред него и шефа на Народния спектакъл Васил Василев са извършени два телефонни диалога и една среща (5 юли).

На Стефан Щерев е обяснено, че договорът му не може да бъде възобновен при същите финансови параметри, изключително с оглед зачестилите от негова страна претенции за в допълнение възнаграждение за действия и услуги, осъществени в границите на трудовото му правно отношение.

На господин Щерев беше препоръчано през идващия сценичен сезон да бъде зает за съответни планове, представления при финансови условия, доближаващи се до неговите условия. От страна на Стефан Щерев е получен отвод ", обясниха от Народния спектакъл.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР