Народният представител от Възраждане“ Николай Дренчев отправи писмено питане към

...
Народният представител от Възраждане“ Николай Дренчев отправи писмено питане към
Коментари Харесай

Дренчев: Болницата в Ловеч е отказала да получи техника за 1 млн. лева, пренасочили я към Пирогов

Народният представител от „ Възраждане “ Николай Дренчев насочи документално запитване към министъра на опазването на здравето по отношение на това дали МБАЛ-Ловеч или в частност община Ловеч е отказвала някакъв тип съоръжение под формата на подаяние през интервала 2015 - 2019 година

 

Отговорът на министъра е, че Министерството на здравеопазването (МЗ) не дава дарения под формата на инсталация, а само през 2016 година предоставило средства на болничното заведение в размер на 1 000 000 лева за закупуване на ангиограф за потребностите на МБАЛ-Ловеч.

 

Година по-късно шефът на болничното заведение в Ловеч е изпратил писмо, с което уведомява Министерство на здравеопазването, че се отхвърлят от апарата, защото Първо вътрешно поделение не упражнява активност краткотрайно. Апаратът е бил закупен и след това се дава на болница „ Пирогов “.

 

„ Тук пораждат доста въпроси, като да вземем за пример, че Министерство на здравеопазването няма да отпусне пари за нищо, без те да са поискани. Към оня миг е имало потребност от такава инсталация и парите са преведени на болничното заведение още през 2016 година. Година по късно на 01.11.2017 година МБАЛ-Ловеч се отхвърлят от апарата и няколко месеца по-късно го подаряват на „ Пирогов “. В не толкоз комплицираната задача се пита за какво искаш нещо и след това се отказваш от него. Има ли оказан напън върху шефа на болничното заведение и за какво към оня миг отделението краткотрайно не е работило? Това демонстрира ли умищлено заличаване и закриване на болничното заведение в Ловеч оставям на всеки от вас самичък да реши. “, сподели Николай Дрнчев на среща пред симпатизанти на „ Възраждане “.

 

Отговорът на Министъра на въпроса на Николай Дренчев тук:  set=pcb.760160062779616

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР