Народният представител от Възраждане“ инж. Коста Стоянов и общински съветници

...
Народният представител от Възраждане“ инж. Коста Стоянов и общински съветници
Коментари Харесай

Депутат и общински съветници искат спирането на продажбата на общински имоти във Варна

Народният представител от „ Възраждане “ инж. Коста Стоянов и общински съветници от Варна внесоха в Областна администрация искане за преразглеждане и прекъсване на решението на Общинския съвет за продажбата на 144 дка общински парцели, оповестиха от пресцентъра на „ Възраждане “.

Инж. Стоянов уточни, че капиталовите ползи забавят развиването на инфраструктурата в морската столица, от което към този момент повече от 10 години страдат варненци.

„ Тези 144 дка общински парцели са извънредно нужни за развиването на инфраструктурата в морската ни столица. Тези терени биха могли да бъдат употребявани по разнообразни посоки, най-много в обществената и здравната сфера. Дълг на „ Възраждане “ е да се опълчи на капиталовите планове, които ощетяват варненци “, безапелационен бе националният представител от „ Възраждане “.

С него при внасянето на жалбата бяха и общинските съветници Мария Димитрова и Юлиян Губатов. Те също приканиха регионалния шеф да върне решението на Общинския съвет, тъй като опонира на публичния интерес.

„ В задачата се пита – Общината във банкрут ли е, че се оправдава с продажбата на 144 дка общински парцели, с цел да строи в дворовете на детските градини и учебни заведения пристройки, лишавайки нашите деца от жизненонеобходимия О2 и среда за спорт и развиване. За поредна година Община Варна потвърди, че е неприятен собственик на своите активи. От „ Възраждане “ изрично не сме съгласни с това решение, тъй като по този начин ще бъде възпрепятствано развиването на морската столица “, безапелационни бяха общинските съветници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР