Народният представител от “Продължаваме промяната - Демократична България Стела Николова

...
Народният представител от “Продължаваме промяната - Демократична България Стела Николова
Коментари Харесай

Стела Николова от ПП-ДБ със сигнал до КПКОНПИ за общински директор във Варна, сключил договори за милиони 

Народният представител от “Продължаваме смяната - Демократична България " Стела Николова подаде сигнал до антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за спор на ползи сред шеф на дирекция в Община Варна Петър Гърбузов и брачната половинка му - Росица. Според сигнала съучастник на Гърбузова е спечелил осем публични поръчки от общината и е нараснал десетократно облагата на друго сдружение под негово управление. Това оповестиха от пресцентъра на " Демократична България " за Varna24.bg.



Изнесените данни разкриват, че назначеният от кмета Иван Портних шеф на Дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустройство " Петър Гърбузов е подписал осем контракта за осъществяване на публични поръчки с сдружение “ДЕКУМАНУС " ООД. До 2011-а година същото сдружение е едноличен притежател на капитала в “Хидропроект Варна " АД, което е под контрола на дамата на Петър Гърбузов - Росица. През октомври 2011-а година 60 000 поименни акции на “Хидропроект Варна " АД са трансферирани на Александър Тричков като физическо лице посредством подписан контракт за покупко-продажба. Месеци по-късно “ДЕКУМАНУС " ООД, чийто притежател е Тричков, трансферира останалите 50% от акциите си в " Хидропроект Варна “ АД на Гърбузова. Така тя и Тричков стават съдружници в “Хидропроект Варна " АД.

Между 2017-а и 2020-а година “ДЕКУМАНУС " ООД печели осем публични поръчки на обща стойност 2 929 599 лв., а всички контракти са подписани персонално от Петър Гърбузов в качеството му на представляващ обществения възложител. Компанията пък е нараснала облагите си от 11 000 лв. за 2011-а година до 330 000 лева за 2018-а година.

“Това буди подозрения за липса на безпристрастност в работата на държавен чиновник, претрупан с пълномощия във връзка с едно от основните звена на общинската администрация. Наличието на частен интерес при реализирането на процедурата я компрометира и изисква дейно следствие за съществуването на директен спор на ползи ", написа в сигнала до КПКОНПИ Стела Николова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР