Народният представител от Коалиция ПП-ДБ“ Петър Куленски ще е

...
Народният представител от Коалиция  ПП-ДБ“ Петър Куленски ще е
Коментари Харесай

ПП издигна Петър Куленски за кандидат за кмет на Пазарджик

Народният представител от Коалиция „ ПП-ДБ “ Петър Куленски ще е претендентът за кмет на община Пазарджик на идните избори през октомври. Това реши единомислещо общинската конструкция на „ Продължаваме промяната “ в града.

37-годишният Петър Куленски е от Пазарджик, учил е в локалната Езикова гимназия „ Бертолт Брехт “. Завършил е „ Право “ в Софийския университет и магистратура по „ Публични финанси “. Народен представител е бил в 47-то Народно заседание, 48-то и в този момент в 49-то Народно събрание, определен от 13-ти МИР Пазарджик. В 47-то и 48-то Народно заседание е заместник-председател на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “.

Бил е член на Комисията по правни въпроси, Комисията по опазване на здравето и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Преди да се впусне в политиката Петър Куленски повече от 12 години е практикуващ правист, юрист и до неотдавна сътрудник в българо-немска адвокатска адвокатска фирма, фокусирана върху даването на цялостно правно обслужване при реализацията на задгранични вложения в България.

Очаква се общинската конструкция на съдружния сътрудник на „ Политическа партия “-„ Демократична България “ в Пазарджик да застане зад кандидатурата на народния представител.

Куленски написа в мрежата:

" Благодаря на общинската конструкция на Продължаваме промяната - Пазарджик за единомислещото й решение аз да бъда нейният претендент за кмет на Пазарджик. Когато през октомври 2021 година одобрих предизвикването да се включа в политиката, по време на акцията за избори за 47-мо Народно заседание задавах един и същи въпрос на всички хора, с които разговарях - какъв е най-големият проблем на Пазарджик? И в 8 от 10 случая получавах къс и явен отговор - кметът!

Като депутат на Пазарджик имах опция да се срещна в подробност с доста локални тематики. Осъзнах, че казусът в действителност не е само и единствено в личността на настоящия кмет, а в модела му на ръководство - непрогледен, едноличен, обвързван с честото потъпкване на закона и публичните правила.

Модел на ръководство, който докара до превръщането на общинския съвет и институциите в прибавка и влажен щемпел на един локален феодал.

Модел на ръководство, в който локалният бизнес на процедура беше премахнат, бизнес средата беше отровена, а градът беше парцелиран и подарен на шепа избраници, близки до властта.

Модел на ръководство, който до докара до това Пазарджик да се трансформира в най-обезлюдения регионален град в България през последните 10 години - всеки четвърти гражданин на града го е напуснал през този интервал.

Пазарджик не може да си разреши не още 4 години, а даже и един ден да бъде ръководен и да живее по този метод.

Именно нуждата да бъде комплициран завършек на този циничен модел на ръководство ме стимулира да приема номинацията на моите сътрудници като претендент за кмет на община Пазарджик.

Защото, до момента в който се строят монументи и градинки, до момента в който се награждават спортисти, до момента в който се раздават бизнеси, ние не можем да оставаме глухи за същинските проблеми на хората в Пазарджик.

Трябва да създадем всичко допустимо младежите да спрат да напущат Пазарджик.Да създадем една чиста и налична градска среда, в която да порастват децата ни.

Да създадем условия за усъвършенстване на капиталовия климат и админстративното обслужване, тъй че да притеглим вложители в града ни, които да разкрият повече и по-добре платени работни места. Трябва да поставим основите на това парите на пазарджиклии да бъдат харчени по един транспарантен метод, а всички жители и компании да имат еднакъв достъп до публичния запас, което неизбежно ще усъвършенства качеството на услугите и ще понижи цените, които плащаме за тях.

Аз и моят екип ще бъдем измежду Вас, жителите на Пазарджик, с цел да чуем вашите проблеми, вашите препоръки и рекомендации и дружно да се преборим за града ни. Заедно с вас ще напишем нашите съществени цели и цели, и ще изберем и методите, по които да ги реализираме. Пазарджик има потребност от Промяна! Благодаря ви за поддръжката!

 

 

 


Източник Новини.бг

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР