Народният представител от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев коментира в НС Плана

...
Народният представител от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев коментира в НС Плана
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Излъга ли премиерът за Плана за възстановяване и устойчивост

Народният представител от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев разяснява в Народно събрание Плана за възобновяване и резистентност. " Тази заран в блиц контрола попитах за разбор премиера Кирил Петков по кое време ще има утвърден План за възобновяване и резистентност и Оперативна програма. Темата стои, а анализът демонстрира, че даже на следващия ден да имаме утвърден проект, парите ще доближат до тези, които ги чакат, в средата на идната година. България е съдбовно закъсняла ", установи той. Дончев съобщи, че през 2023 година ние би трябвало да сме договорили всичко.

Той цитира отговора на министър-председателя Кирил Петков, който съобщи в Народно събрание, че Планът е предаден на Европейска комисия сега и тя го преглежда. " Ако това е правилно, министър председателят неотложно би трябвало да изясни по кое време какво е изпратено в Европейска комисия. Самото допускане, че някой си е разрешил да прати в комисията нещо, което не е утвърдено тук и виждано, е безсрамие ", възмути се някогашният вицепремиер.

Според него вторият вид е проектът въобще да не е пращан в комисията и тази имитация на Кирил Петков да е неистина. " Разчитам да разберем кое е истината и излъгал ли е министър-председателят ", уточни той.

Не можах да схвана какво отговори Гроздан Караджов - че продължава да употребява процедурата по Хемус ли, сподели още Дончев във връзка днешните отговори на министъра на районното развиване в Народното събрание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР