Народният представител от БСП за Великотърновския регион Весела Лечева беше

...
Народният представител от БСП за Великотърновския регион Весела Лечева беше
Коментари Харесай

Весела Лечева организира изложба на художника Христо Панев в парламента

Народният представител от Българска социалистическа партия за Великотърновския район Весела Лечева беше топло посрещната в галерията на художниците Христо и Иваничка Паневи в остарялата столица. Картини на именития търновски създател ще бъдат показани в Народното събрание в интервала от 7 до 18 май. Това прецизираха депутатът и създателят по време на срещата.

Весела Лечева дълго се любува на картините на Христо Панев, които самият създател характеризира с експресионизъм, богата цветова гама, жанрово и тематично многообразие. Художникът описа за своите монументални работи в техника с графито и изсъхнало фреско. Той сподели фотоси от приключените пана на читалището и здравната работа в родното си село Крепост, Хасковско.

Той уточни, че има над 50 независими изложения в България и в редица европейски страни. Носител е на премията на Велико Търново за 2006 година и почетен жител на Димитровград от 2002 година

Художникът сподели и десетките оценки от влиятелни интернационалните салони от Съединени американски щати, Русия, Мароко и други Особено важен сред тях е медалът “1150 години от основаването на Руската република”, с който създателят е почетен през 2013г. с решение на Руската художествена академия в Москва. Същата година той е признат за почетен член на Руската Държавна Академия по изкуства. От 2011 година Христо Панев е автентичен член на Межднародната академия за изкуство към UNESCO “Нова ера”.

Негови произведения се намират в НХГ, Софийска градска изложба, в съвсем всички окръжни галерии в страната и доста частни сбирки в Австрия, Белгия, Германия, Франция, Швейцария, Съединени американски щати, Япония, Мексико, Турция, Гърция и други

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР