Народният представител беше категоричен, че комисията в НС може да

...
Народният представител беше категоричен, че комисията в НС може да
Коментари Харесай

Явор Божанков за казуса Нотариуса: Много е възможно да има заме...

Народният представител беше безапелационен, че комисията в Народно събрание може да си свърши работата, в случай че и " самите органи " желаят да оказват помощ за това:

 

" Антикорупционният фонд (АКФ) сподели, че ще посочат къде могат да бъдат открити имената. Защото има отчети, допускаме, и на специфичните служби, и на ГДБОП. Най-вероятно в оперативната информация в тези отчети има съответни имена. Комисията може да организира закрити съвещания, можем да се срещнем с цялата информация. Но в случай че има безусловно отвращение от страна на органите, което не желая да позволявам към този момента, то ще ни бъде доста мъчно. Но и това е отговор, в случай че някой желае да прикрие обективната истина ".

 

Божанков сигнализира, че има опити от депутати от други парламентарни групи да " удавят в информация " анкетната комисия:

" Има Такъв Народ желаеха необикновено дълъг лист с хора, които да се явят ".  

 

Интересен е въпросът дали са свързани и политици с въздействието в правосъдната система, посочи той и позволи да има забъркани имена от високите етажи на властта.

 

Депутатът от ПП-ДБ разяснява още, че залогът за бъдещето на настоящето ръководство не е постът на външния министър, а промяната в правосъдната система:

" Ако нещо ще смъкна това държавно управление, няма да е външно министерство, няма да е някой различен малък кадрови въпрос, това ще са огромните въпроси за правосъдната система ", счита той.

 

Божанков е на мнение, че първият значим тест ще бъде изборът на новия Висш прокурорски съвет, в който повече от половината членове ще бъде излъчени от Народното събрание и не би трябвало да бъдат настоящи магистрати. Именно в тази посока националният представител видя опити за " възпроизвеждане на остарялата система ":

 

" Сега ще забележим и ГЕРБ, и Движение за права и свободи какви хора ще предложат. Има тревожна информация, че настоящи прокурори напущат системата, с цел да преодолеят ограничаването, т.е. има към този момент някакви сигнали, че остарялата система пробва да се възпроизведе още веднъж ", посочи депутатът.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР