Народният певец Илия Луков, както и ансамбъл Фолклорика забавляват жителите

...
Народният певец Илия Луков, както и ансамбъл Фолклорика забавляват жителите
Коментари Харесай

Георги Илиев: Терен за нова пониклиника в район “Слатина” е осигурен

Народният артист Илия Луков, както и отбор Фолклорика забавляват жителите на регион “Слатина ” на днешния празник Петковден, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Това е част от една дългогодишна традиция, хората постоянно са желали да се събират и постоянно вършим събори ”. Това съобщи актуалният областен кмет на “Слатина ” както и предстоящ кандидат за поста.

Той разяснява, че жителите на региона ще видят едно празненство, което е отдадено на българските обичаи, националната музика, а по-късно жителите ще си поговорят с него. „ Всекидневно получавам противоположна връзка от страна на жителите на региона. Проблемите общо взето са едни и същи, хубавото, което е и ново, е че ще стартираме да работим за нова поликлиника, защото жителите са недоволни от обстоятелството, че сега има единствено една поликлиника ”, показа Георги Илиев.

Той акцентира, че терен за тази нова поликлиника е обезпечен, чака се в този момент поддръжка от страната и общината, с цел да стартира градежа още през 2024 година

На въпрос на БГНЕС дали има проблем в регион “Слатина ” с изоставените здания Георги Илиев разяснява, че има няколко изоставени здания, само че казусът не е толкоз сериозен. „ Правил съм оферти за някои здания, които са изоставени от 20-30 години, само че трябват законодателни промени. Говорил съм с политическите групи, които поддържат обединяването ПП-ДБ, уповавам се да се съгласят ”, сподели още претендентът за областен кмет на Слатина.

Георги Илиев акцентира, че при пазара “Слатина ” са пред решение на казуса с изоставената постройка. „ Там сме пред решение на казуса. Делата завършват, наследниците най - сетне ще си върнат земята и казусът ще се позволи. Това е може би един от проблемите, при които обърнах внимание още когато станах кмет. Надявам се скоро да се махне тази изоставена постройка от там ”, съобщи Георги Илиев.

Георги Кузмов, претендентът за областен кмет на “Оборище ” съобщи, че е значимо да се работи дружно, в екип. “Важно е да работим дружно като екип, да имаме предпочитание, значимо е да спечелим всички, с цел да работим и стоим зад една идея ”, сподели Георги Кузмов. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР