Народният артист на Русия Александър Ширвиндт почина на 89 години.

...
Народният артист на Русия Александър Ширвиндт почина на 89 години.
Коментари Харесай

Почина актьорът Александър Ширвиндт

Народният актьор на Русия Александър Ширвиндт умря на 89 години. Той е именуван „ кралят на флегматичния комизъм “, написа Би Би Си. 
Прочетете още
Ширвиндт беше един от най-популярните руски артисти, макар че извърши единствено една огромна роля, и то не в най-известната картина - красивия шарлатанин Леонидо Папагато в комедията „ Милион в брачната кошница “.
 
Той играе и в „ Трима в лодката “, „ Небесни лястовици “, „ Ирония на ориста “, в „ Принцесата на цирка “, „ Гара за двама “ и в „ Мелодия на забравената флейта “.

Понякога се появява в кадър за няколко минути, само че всеки епизод с негово присъединяване се трансформира в украшение на кино лентата.

Александър Ширвиндт изиграва общо 64 функции в театъра и 53 на екрана.

Той е роден в фамилията на цигулар от оркестъра на Болшой спектакъл, другар на известния Леонид Утесов. Родителите дават сина си в музикално учебно заведение, само че при избора на специалност той без съмнение избира театъра.

Завършва театралното учебно заведение „ Шукин “, играе в Театъра на Ленинския комсомол и в Театъра на Малая Бронная. През 1970 година дефинитивно попада в Сатиричния спектакъл. В продължение на към 20 години е негов живописен началник, а в продължение на четвърт век е учител в „ Шукин “.

Може би най-голяма популярност на Ширвиндт носи естрадният му дует с Михаил Державин, в който той играе тъмен воин, а сътрудникът му - избухлив и отегчителен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР