Народните представители в правната комисия на НС отхвърлиха ветото на

...
Народните представители в правната комисия на НС отхвърлиха ветото на
Коментари Харесай

Правната комисия отхвърли ветото на Радев върху Изборния кодекс

Народните представители в правната комисия на Народно събрание отхвърлиха ветото на президента Румен Радев върху елементи от Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс, признат от 48-ото Народно заседание на 2 декември 2022 година, съобщи БНР. С отхвърлянето на ветото остават направените ремонти и на избори ще може да се гласоподава с хартиена бюлетина.

Гласуването в правната комисия бе идентично с метода, по който бяха направени измененията. С 12 гласа - на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, ветото на президента беше отхвърлено. 11 депутати поддържаха претекстовете на Румен Радев - те пристигнаха от " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", " Български напредък " и " Възраждане ".

В претекстовете си за налагане на ветото президентът Румен Радев показва, че в множеството от секциите те оставят гласоподавателя по своя преценка да дефинира метода на гласоподаване – с хартия или с машина, вместо законът императивно да го постанови по избрани критерии.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР