Народните представители успяха да съберат кворум от 121 гласа и

...
Народните представители успяха да съберат кворум от 121 гласа и
Коментари Харесай

Кворум в Народното събрание, започват дебатите за промени в Изборния кодекс

Народните представители съумяха да съберат кворум от 121 гласа и да стартират работа в пленарната зала. Днес предложенията за промени в Изборния кодекс влизат за разискване в Народното събрание. В залата в началото не влязоха народните представители на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. След като обаче видяха, че кворум има, Българска социалистическа партия влязоха в зала и ще вземат участие в дебата за Изборния кодекс Въпреки че не се записаха първоначално, от Движение за права и свободи също заеха местата си в пленарната зала, съобщи Българска национална телевизия.

Правната комисия към този момент отхвърли основаването на глава в Изборния кодекс, която регламентира избор на Велико национално заседание и въвеждане на смесена система. Единствено ГЕРБ гласоподава " за ", всички останали парламентарни групи не поддържаха предлагането.

Комисията одобри предложенията на ръководещите за гласоподаване с машини и бюлетини, в секции с над 300 гласоподаватели. ЦИК би трябвало да поеме отговорността по обезпечаването на машините взеха решение още членовете на комисията през вчерашния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР