Народните представители решиха премиерът Бойко Борисов да се яви на

...
Народните представители решиха премиерът Бойко Борисов да се яви на
Коментари Харесай

Парламентът отново вика Борисов, ГЕРБ скандират Мутри, вън!

Народните представители взеха решение министър председателят Бойко Борисов да се яви на наложително чуване в Народното събрание на 21 април във връзка Националния проект за възобновяване и резистентност. Това взеха решение депутатите след почивката, в която излязоха.

Предложението направи преди почивката Мая Манолова, 135 депутати гласоподаваха " за ", а 70 от ГЕРБ бяха срещу. Депутатът Христо Гаджев предложи прегласуване - след него вотът бе 142 " за ", а 70 от ГЕРБ " въздържали се ". Цвета Караянчева изиска да изрази негативен избор и изиска да бъде изслушан вицепремиерът Томислав Дончев. Председателстващият съвещанието обаче Татяна Дончева отхвърли с аргумента, че думата ще му бъде дадена, само че не в този момент.

Това докара до напрежение в залата, а депутатите на ГЕРБ съвсем половин час скандираха " Мутри вън! " и удряха по банките, като по този метод заглушиха и на процедура не дадоха думата на министъра на финансите Кирил Ананиев.

" В случай е гласуван дневен ред, тъй че ние сме по точка в дневен ред. Моля ви, процедура се дава, когато има процедура. Моля ви прочетете си дефиницията за процедура. Заповядайте, господин министър Ананиев. Започнете да си говорите ", сподели Татяна Дончева. Димитър Главчев взе думата, с цел да се обърне към Татяна Дончева, че процедура се дава по всяка време. Кирил Ананиев не съумя да вземе думата в продължение на 15-ина минути, стоешком настрана до трибуната, защото депутатите на ГЕРБ не спираха виковете. На няколко пъти " Мутри вън! " преминаваше в " Таня вън! " - очевидно с отпратка към председателстващия Татяна Дончева.

Най-накрая Кирил Ананиев се изнесе от залата и помаха на депутатите.

Татяна Дончева прекъсна съвещанието и свика председателски съвет.

Преди абсурда проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия обясни за какво се желаят отговори: " Равнището на фискалния запас е основен макроикономически индикатор за положението и бъдещето на България, изключително в тези изключителни условия. Ние сме доста загрижени от изтеклата информация на Българска народна банка и Министерство на финансите, че фискалният запас се движи към сериозните нива от малко над 4.5 млрд.лв. То е към 5.7 млрд.лв - по тази причина желаеме да разберем от министъра на финансите към 31 март тази година какво е положението му ".
 Народното събрание единомислещо одобри оставката на кабинета
Народното събрание единомислещо одобри оставката на кабинета

В Деня на Конституцията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР