Народните представители пропуснаха много шансове. Сега да се спори за

...
Народните представители пропуснаха много шансове. Сега да се спори за
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Президентът трябва да разпусне НС от 15 септември |

Народните представители пропуснаха доста шансове. Сега да се спори за един ден, да се прави правосъдна промяна за един ден няма смисъл. 

Това съобщи доцент Наталия Киселова, преподавател по конституционно право, по Българска национална телевизия. 

В този състав Народно събрание показваше, че им е липсвала предизборна акция. Всички желаеха да са съпротива на служебното държавно управление, непрестанно се упражняваше надзор върху служебните министри, а те са краткотрайно ръководство, изясни конституционалистът. 

Депутатите ми наподобяват на тези студенти, които като им се падне въпрос и не го знаят, споделят " ех, да имах още един ден да го науча, изясни Киселова, която е учител в СУ. 

Конституцията изисква президентът първо да назначи служебно държавно управление, евентуално ще го направи през днешния ден или на следващия ден. Дали ще разпусне националното заседание от сряда или от четвъртък няма огромно значение. Според мен е редно да ги разпусне на 15 септември, сподели доцент Киселова. 

Указът, с който президентът разпуска Народно събрание, нормално е 7 дни след връщането на мандата. Датата, на която го издава, показва идващия ден за разформироване на депутатите, не същия, напомни тя.  

Но както и да постъпи президентът, все ще бъде подложен на критика. Ако бави още, ще бъде подложен на критика че има други цели, в случай че разпусне - че не желае да се одобряват избрани закони, счита доцент Киселова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР