Народните представители приеха на първо четене Проект на решение за

...
Народните представители приеха на първо четене Проект на решение за
Коментари Харесай

Депутатите решиха България да прати на Украйна неизправни зенитно-ракетни комплекси

Народните представители одобриха на първо четене Проект на решение за даване на спомагателна военна помощ на Украйна, импортиран от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Кирил Петков, Атанас Атанасов, Христо Гаджев, Ивайло Мирчев, Калоян Икономов, Джейхан Ибрямов, Валентин Радев и Елхан Кълков , съобщи кореспондент на БГНЕС.
Това стана с гласовете на 147 депутати, 55 гласоподаваха “против ”, а 7 “въздържал се ”.

Първото изявление по време на дебата беше на Димо Дренчев от “Възраждане ”, който разкритикува проекторешението и предложи да го отхвърлят. Той прикани да се захванат с значимите тематики като опазване на здравето да вземем за пример. Депутатът от “Възраждане ” напомни, че проекторешението е импортирано през миналия ден в 12:00 часа , бързо е гласувано на изключителна Комисия по защита още същия ден, а през днешния ден се гласоподава в пленарна зала.

Дренчев разяснява, че заложените оферти в проекторешението са несериозни.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия пък разяснява, че болшинството прави и гласоподава неща, против които са българските жители. Той прикани сътрудниците си да спрат и да не одобряват проекторешението. “Министърът на защитата Тодор Тагарев е в дъното на това, което се случва ”, счита той.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ репликира и сподели, че Гуцанов плаши хората с война, а по-късно го прикани да не си разрешава да употребява неистини. Той разкритикува, че се употребява погрешна информация и увери: “България няма да изпраща ракетни комплекси на Украйна. Не спекулирайте с това ”, настоя Мирчев.

Според проекторешението България би трябвало да даде на Украйна неизправни , с отпаднала нужда или наднормативни портативни зенитно ракетни комплекси и зенитни ракети от друг вид, намиращи се във Въоръжените сили на страната, които да се употребяват за укрепване на противовъздушната защита на Украйна.

Освен това министърът на защитата би трябвало да дефинира непотребните количества въоръжение и техника от нужните за комплектоване на военновременните формирования и да се приготви предложение за даване на тези оръжия и техника на Украйна.

От своя страна Министерският съвет би трябвало да организира договаряния с държавните управления на съдружниците B HATO за разполагане на съюзнически противовъздушни и брегови противокорабни ракетни комплекси за увеличаване на отбранителните качества на България, както и да изиска възобновяване на разноските за предоставеното на Украйна въоръжение и муниции, посредством Европейския инструмент за мир и фондове от страни членки на НАТО.

Министерски съвет би трябвало да позволи прекосяването през и пребиваването на територията на страната за образование и подготовка, на ротационен принцип, на до четири пехотни/механизирани роти годишно, с бройка до 160 лица от въоръжените сили на Украйна, за периода на образованието и подготовка.

Източник:БГНЕС

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР