Народните представители от Продължаваме промяната откроиха три важни за Пловдив

...
Народните представители от Продължаваме промяната откроиха три важни за Пловдив
Коментари Харесай

Депутати от ПП посочиха 3 важни за Пловдив проекта

Народните представители от " Продължаваме промяната " откроиха три значими за Пловдив плана. Това са градската железница, околовръстното и водоснабдяването от каскада " Въча ". Проектите бяха показани по време на неофициалното разкриване на офиса на Политическа партия на ул. " Козлодуй " 1 в наличието на всички определени за депутати от 16 и 17 МИР, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Росен Костурков разгласи, че за градската железница е обезпечено държавно финансиране. В момента се проектира нов 4-лентов път част от околовръстното, от Царацово до Пазарджишко шосе. Съвместно с МФ се работи да се обезпечат пари за предпроектно финансиране на водоснабдяването от Въча, което е било спряно при предходните регионални шефове и.

Проектът за градска железница на Пловдив е импортиран в МФ и министър е уверил, че е предпочитан и при актуализацията на държавния бюджет ще се заделят пари него. Вероятно ще се наложи да бъде обновен, защото съществуващият е доста остарял. Целта е да се облекчи градският превоз и  вътрешният кръг бъде затворен, като се направи дъга сред гара " Тракия " и  гара " Филипово ", със съответните спирки. Костурков разгласи, че планът към този момент е координиран с Министерство на превоза и НКЖИ към този момент работи по тематиката. Община Пловдив също има да свърши значително работа, измежду които новият Общ устройствен план да се одобри дружно с жп тангетата сред двете градски гари, както и да се направи покачване на жп линиите около бул. " Копривщица " над равнището на улицата.

Предпроектното изследване на водоснабдяването от " Въча " ще се прави отначало, тъй като е било спряно. Росен Костурков съобщи, че никой не е могъл да му изясни за какво предходното е било спряно, макар че са платени пари. Проектът не е незабавен, само че е значим, както за Пловдив и региона, по този начин и за Хасковска област, изясни той. Уточни, че този план е от прерогативите на регионалния шеф. 

Ще се финансира реконструкцията половината Голямоконарско шосе, която се намира на територията на община Пловдив. Там има действителен механически план и добре обоснована финансова част. 

Според Костурков, Пловдив и региона нямат огромна планова подготвеност. Общините Карлово, " Марица " и Раковски са съумели да предадат свои оферти за финансиране. Похвали община " Родопи ", които са подали два хубави плана за водоснабдяване и канализация на Брестовица и Първенец и които евентуално ще бъдат финансирани. 

" Работим дружно с общинските управляващи. В началото беше мъчно, само че в този момент и те имат разбирането, че е по-добре да излязат от предизборната акция. Някои обаче още не са излезли ", заключи Росен Костурков. Препоръча на общините да побързат с плановете до края на март и да ги внесат в МФ.

На среща при регионалния шеф по-късно през днешния ден, идентична с извършената при кмета на Пловдив, ще се разискват значимите за региона планове. " Без добре направени планове няма по какъв начин да се раздават пари. Така работеше град Бургас през последните 10 години " - изясни Костурков. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР