Народните представители обсъждат предложението на Възраждане за провеждане на референдум

...
Народните представители обсъждат предложението на Възраждане за провеждане на референдум
Коментари Харесай

Дебати в пленарна зала – „за“ или „против“ българският лева да бъде единствена валута до 2043 г.


Народните представители разискват предлагането на " Възраждане " за осъществяване на референдум българският лев да бъде единствена валута до 2043г. В сряда правната комисия към Народното събрание отхвърли предлагането. А дебатите в зала още веднъж са на висок звук.

 

Деян Николов, „ Възраждане “: Ние не оспорваме това, че България има ангажимент да влезе в еврозоната, а по кое време това да стане и то задавайки най-малък период в който не считаме, че това би трябвало да се случва заради стопански аргументи

Бранимир Балачев, ГЕРБ-СДС: Правните причини - те са на разположение, по тази причина ние не гласувахме срещу, подписите са налице и бяха импортирани, само че когато приказваме като цяло би трябвало да имаме поради и друго - аз считам, че по този начин заложения въпрос, който е дефиниран не е конституционно съгласуван.

Петър Петров, " Възраждане ": Г-н ръководител, не Ви ли е позор да го подпишете, не Ви ли е позор едно изречение претекстове към проектозакон и вие сте ръководител на правна комисия, добре че ще има ротация? Не Ви е позор тоя парцал да ни го оферирате, г-жо Рангелова, за какво не кажете, че нито една от партиите няма да сезира Конституционния съд?

Гроздан Караджов, Има Такъв Народ: От Има Такъв Народ сме уверени, че колкото по-скоро влезем в еврозоната, толкоз по-добре за България, и сме уверени, че множеството българи считат по този начин. Много неприятна процедура е ограничението достъпа до референдуми.

 

Депутатите гласоподаваха удължение на времето до привършване на точката, а по-късно следва и петъчният парламентарен надзор.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР