Народните представители не можаха да се разберат за парламентарните комисии.

...
Народните представители не можаха да се разберат за парламентарните комисии.
Коментари Харесай

Гласуването на комисии в НС стартира със скандал, депутатите решиха да продължат споровете утре

Народните представители не можаха да се схванат за парламентарните комисии. Днес те трябваше да изберат управленията, само че в 15:00 часа Росен Желязков удари звънеца след гласоподаване съвещанието да бъде закрито. Депутатите взеха решение, че в утрешния ден ще се съберат в 9:00 часа, с цел да довършат разногласията.

23-ма народни представители ще влязат в непрекъснатата Комисия по бюджет и финанси. От тях шестима са от групата на ГЕРБ-СДС, 5 са от " Продължаваме промяната ", 4 от Движение за права и свободи, 3 от " Възраждане ", двама от Българска социалистическа партия, двама от Демократична България и един от " Български възход ". Теменужка Петкова беше препоръчана за ръководител на комисията. 

" На нас ни трябват комисии, с цел да почне Народното събрание да работи. И тъкмо за това се събрахме през днешния ден. Така че върша обратно предложение - до привършване на тази точка от дневния ред ", съобщи Андрей Гюров от Политическа партия. " Безпрецедентно е, че в границите на по-малко от 24 часа постигнахме някакъв, въпреки и нежен консенсус за разпределението по комисии. В предишни парламенти това е отнемало и месец. Все още председателският съвет не се е събирал, за да коментира в кои оферти има припокриване на постове. Предлагам да бъдем по-мъдри. В идващите комисии освен социална има известено припокриване. Предлагам да гласуваме и обществената комисия, с цел да може да се съберем на председателски съвет и всеки да извърши уговорките си към групата си. Припомням, че до нощес всеки ръководител на ПГ трябваше да показа предложенията си. Някои ръководители към момента не са го създали. Моля да съобразите и това. Или гласуваме напук, или търсим някакъв консенсус. Аз предлагам още веднъж в консенсус да се разберем за председателските места. Това съгласно мен е най-разумно. В противоположен случай ще поддържа предлагането на сътрудника от " Български напредък ", сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. 

Асен Василев ѝ отговори, че това, което предлага, може да се случва за всяка една комисия. " Преди час взехме решението. Ако за някоя комисия има припокриване, дано си пуснем отмора и да се разберем. Затова са ни избрали хората тук, а не да си вървим у дома в три часа ", съобщи съпредседателят на Политическа партия. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР