Народните представители избраха Пламен Георгиев Димитров за председател на Комисията

...
Народните представители избраха Пламен Георгиев Димитров за председател на Комисията
Коментари Харесай

Парламентът назначи Пламен Димитров за шеф на Антикорупция

Народните представители избраха Пламен Георгиев Димитров за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

„ За " избирането му гласоподаваха 148 депутати, 66 бяха „ срещу ", а 4 се въздържаха. Новоизбраният ръководител на комисията е предложение на ГЕРБ. За другия претендент, Николай Иванов Николов, препоръчан от Българска социалистическа партия, „ за " гласоподаваха 79 народни представители, 62 „ срещу " и 73 „ въздържал се ".

Според признатите правила за определен се смята претендентът, за който са дали своят вот повече от половината депутати в зала. Като към този момент определен ръководител Пламен Георгиев ще предложи собствен заместител и трима членове на комисията. Те също ще бъдат определени от депутатите.

В дебатите от ГЕРБ попитаха бил е претендентът Николай Николов общински консултант в Ловеч. От Българска социалистическа партия акцентираха, че общинските съветници се избират от хората, а зам.-министрите, какъвто е бил Пламен Георгиев - от държавното управление.

Пламен Георгиев Димитров, който е препоръчан от ГЕРБ и „ Обединени патриоти ", е бил прокурор в Софийска районна и Софийска градска прокуратура, зам.-административен началник в Специализираната прокуратура, както и зам.-министър на правораздаването. От 2013 година досега е ръководител на Комисията за лишаване на нелегално добитото имущество. Удостоен е с премията „ Джовани Фалконе " - за висок професионализъм и принос в битката с престъпността. Пламен Георгиев е минал образование в академията на ФБР за битка с корупцията в обществената сфера.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР