Народните представители избраха да освободят Вежди Рашидов като член в

...
Народните представители избраха да освободят Вежди Рашидов като член в
Коментари Харесай

Рокади в комисиите в НС, Борисов зае мястото на Рашидов в Комисията по външна политика

Народните представители избраха да освободят Вежди Рашидов като член в Комисията по външна политика и избраха Бойко Борисов като член на негово място. Това стана след гласоподаване на Проект на решения за промени в непрекъснати комисии, импортирани от Десислава Атанасова, заяви БГНЕС.

Това стана с гласовете на 121 народни представители. Преди това обаче самостоятелният народен представител Радостин Василев настоя водачът на ГЕРБ да излезе на парламентарната естрада и да изясни за какво желае да е в тази комисия и защо тъкмо ще дава отговор. Отговор от Борисов не пристигна.

Депутатите не престават с рокадите в комисиите като към този момент одобриха и проекторешение за избиране на Вежди Рашидов като член на Комисията по правата на индивида, вероизповеданията и жалбите на жителите.

Депутатите взеха решение Росица Йовкова да стане член на Комисията по просвета и медии и освободиха Йордан Терзийски. Депутатите избраха Искрен Арабаджиев за член на Комисията по бюджет и финанси. Народните представители освободиха Бойко Рашков като член на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и избраха неговото място да заеме Константин Бачийски.

Народните представители гласоподаваха и още няколко проекторешения за промени в състава на комисиите. Депутатите избраха Кирил Петков и Радослав Василев за членове на Комисията по въпросите на Европейски Съюз. Освен това народните представители избраха Бойко Рашков за член на Комисията по правни въпроси, както и освободиха Константин Живков като член на Комисията по превоз и известията и избраха Веселин Недев за член на комисията на негово място.

Депутатите избраха Петър Куленски за член на Комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта, само че го махната като член в Комисията по околната среда и водите.

Народните представители избраха Бюнямин Хасан за член на Комисията по обучение и просвета, само че също така освободиха Искрен Арабаджиев като член на Комисията по туризъм и избраха Веселин Недев да заеме неговото място.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР