Народните представители гледат на първо четене Законопроект за изменение и

...
Народните представители гледат на първо четене Законопроект за изменение и
Коментари Харесай

Кой и как ще пази децата ни от сексуални идеологии в училище?

Народните представители гледат на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за протекция на детето, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Законопроектът е импортиран от Има Такъв Народ.

Вносителите вкарват текстове в Закона за протекция на детето, с които се постановат две забрани. Едната важи за територията на всички предучилищни и учебни заведения и се отнася за разпространяването на разнообразни пропагандни материали и провеждането на мероприятия или образования на здравна, полова и социална тема, които не подхождат на общоприетите морално-етични правила за понятието биологичен пол в обществото и не са утвърдени от Министерството на образованието и науката. Другата възбрана за отнася за разпространяването на осведомителни материали и мероприятия, само че към този момент свързани с пропагандиране или ранно установяване на половата еднаквост на деца друга от биологичната, както и осъществяването на медицински услуги на деца, включващи хормонална терапия или намеса, несъответстваща на биологичния им пол. Забраната важи за територията на цялата страна.

Преходни и заключителни разпореждания на закона се вкарва възбрана в Закона за здравето на директната реклама и осъществяване на медицински услуги, включващи хормонална или различен тип здравна терапия за смяна на пола измежду лица под 18 години; планува се лишаване на лиценза на доставчика на обществени услуги в Закона за обществените услуги при установени нарушавания по новите текстове от Закона за протекция на детето; плануват се санкции в Наказателния кодекс за редовно нарушаване с отнемане от независимост до две години или пробация, и публично неодобрение, както и основаването на нов член, с който се регламентира наказването за съзнателно нарушаване на новия текст от Закона за здравето.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР