Народни рецепти при настинка, които помагат веднага! Тези бабини рецепти

...
Народни рецепти при настинка, които помагат веднага! Тези бабини рецепти
Коментари Харесай

Народни рецепти при настинка

Народни предписания при простуда, които оказват помощ незабавно!

Тези бабини предписания са потребни и през днешния ден!

Компрес с лук
Отличен е при ангина, болки в гърлото и мъчително преглъщане. Лукът има мощно противовъзпалително деяние и, в случай че не обичате сироп от лук, пробвайте най-малко този компрес. Всичко, което би трябвало да извършите, е да почистите лука, да го нарежете на колелца и да го поставите един до различен върху текстилна кърпичка.

Нанесете върху гърлото, вероятно и върху бронхите, намазани с гъша мехлем. Покрийте с забрадка и увийте с шал. Оставете да работи през цялата нощ или най-малко за 2-3 часа.

Лек с орехови черупки
Необходими са ви:
12 черупки от орех – добре измити
0,5 л вода

Приготвяне:
Залейте черупките с ½ литър вода. Оставете да се накисват в продължение на 4 часа и по-късно ги сварете за към 20-30 минути. По време на варенето добавяйте вода. Прецедете и пийте 3 пъти дневно по 200 мл. Този чай е в действителност вълшебен, той разтваря слузта, оказва помощ и при бронхит.

Ароматен сироп за кашлица
Необходими съставки:
200 г захар
250 мл вода
1 пакетче мащерка

Приготвяне:
Варете захарта с вода на слаб огън за към 20 минути, тъй че да не се изпарява доста вода. Оставете настрани, изсипете наличието на пакетчето мащерка и оставете да се охлади изцяло.

Прецедете сиропа, изсипете в бутилка и пийте 3-4 пъти дневно по чаена лъжичка. Сиропът има доста прелестен усет, децата също могат да го пият без проблеми. Не забравяйте, че резултатът от всяко лекарство се вижда едвам след 2-3 дни. Този сироп несъмнено работи.

Вижте още: Сиропирани тюрбани

Лечебен сироп от дафинов лист
Всичко, което би трябвало да извършите, е да сварите 15 дафинови листа с ½ кг захар и 250 мл лимонен сок. Варете, до момента в който се образува гъста течност – по консистенция сходна на мед. Извадете листата и пийте по 1 чаена лъжичка дневно. Съхранявайте в ледник в бутилка.

 Народни предписания при простуда, които оказват помощ незабавно

Използвайте тези национални предписания при простуда вместо скъпи сиропи от аптеката!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР