Народната банка на Китай (НБК, Централна банка) вля в националната

...
Народната банка на Китай (НБК, Централна банка) вля в националната
Коментари Харесай

Китайската централната банка наля 59 млрд. долара в икономиката на страната

Народната банка на Китай (НБК, Централна банка) вля в националната стопанска система 400 милиарда юана (около 59,2 милиарда долара) благодарение на противоположни репо интервенции.
В изказване на банката се показва, че 250 милиарда юана (около 37 милиарда долара) са добавени посредством седемдневно противоположното репо при ставка от 2,55%.
Останалите 150 милиарда юана (около 22,2 милиарда долара) - посредством 28-дневно назад репо в размер на 2,85%, съобщи ТАСС.
Според регулатора, " тези ограничения са ориентирани към поддържане на рационално и задоволително равнище на ликвидност в банковата система на страната.
" Действията на Народната банка на Китайската национална република са свързани и с приближаващия народен празник по случай празнуването на Нова година по лунния календар (на 5 февруари) и нарасналото по отношение на това търсене от популацията на парична наличност.
Предишните широкомащабни вливания с ликвидност в размер на 250 милиарда юана (около 36,5 милиарда долара) се състояха на 28 декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР