Наркозависимите са намерили нов начин да се дрогират евтино, като

...
Наркозависимите са намерили нов начин да се дрогират евтино, като
Коментари Харесай

Хората използват хапчета против диария, за да се надрусат

Наркозависимите са намерили нов метод да се дрогират на ниска цена, като употребяват продаващо се без рецепта лекарство срещу диария. Това е лоперамид, прочут в комерсиалната мрежа като Imodium A-D. 400 капсули могат да бъдат закупени за по-малко от Щатски долар 10, заяви US Today.

Препоръчваната доза лоперамид е 8 мг дневно за приложимост без рецепта и 16 мг дневно за приложимост по лекарско наставление. Но наркоманите одобряват от 50 до 300 капсули на ден, с цел да стигнат до еуфория. Усещането е сходно с това при приложимост на хероин, морфин или оксикодон. За това сочи изследване от 2016 година, оповестено в Аналите на изключителната медицина.

При злоупотреби лоперамид предизвиква съществени сърдечни проблеми и даже гибел.

От 2011 година до 2014 година се следи 71% нарастване на позвъняванията на незабавния телефон за отравяния, свързани с използването на лоперамид.

Производителите би трябвало да обмислят прекосяването към блистерна опаковка, която лимитира броя на хапчетата, които клиентът може да закупи в даден миг, предизвести Агенция за надзор на храните и медикаментите в изказване тази седмица.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР