Наркодилъри забъркват метамфетамин, известен като пико, от субстанции, които извличат

...
Наркодилъри забъркват метамфетамин, известен като пико, от субстанции, които извличат
Коментари Харесай

Дрога, напръскана с Райд и киселина от акумулатори, заля пазара

Наркодилъри забъркват метамфетамин, прочут като пико, от вещества, които извличат от препарата „ Каналин “, от разнообразни лекарствени таблетки, употребяват още червен фосфор и даже киселина от батерии.

Вредата от тези препарати е голяма за човешкия организъм, като при приложимост води до изгаряне на лигавиците. За по-изразен резултат някои пристрастени пръскат марихуаната с препарат за хлебарки „ Райд “, написа БЛИЦ.бг.

Това разкриха пред публицисти на среща диалог на тематика „ Наркотиците в всекидневието “ основен контрольор Костадин Костадинов, началник-сектор „ Борба с проведената престъпност “ и старши контрольор Стоян Любомиров от Базова научно-техническа лаборатория (БНТЛ) при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново, съобщи „ Борба “.

А с цел да бъде марихуаната по-силна, я пръскат с препарат за заличаване на хлебарки „ Райд “. Това разкриха пред публицисти на среща диалог експерти от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново.

От години в остарялата столица превес измежду младежите към момента има леката дрога, канабисът и в много по-малка степен хероинът и кокаинът. Тревожното обаче е, че през последните години все по-масово и тук навлиза синтетичната дрога, към която главно спадат, амфетамините, метамфетамините и пикото.

Които се одобряват както венозно, по този начин и посредством шмъркане. Производителите на този тип дрога си набавяли предписания за приготвянето и от интернет и го приготвяли по изби и тавани и даже напряко в домовете си.

Напоследък търновските младежи постоянно посягали и към синтетичния чай за пушене. „ Той съставлява тютюн, пропит със характерен опиат от рода на канабиноидите. Тези вещества се внасят незаконно от чужбина, най-много от Китай под формата на тор за цветя, соли за вана и други

Първоначално тази дрога провокира мощна еуфория, а по-късно незаинтересованост и мощна меланхолия. Пристрастяването става доста бързо, единствено за 2-3 седмици. След месец постоянна приложимост предизвиква цялостна деградация на човешката персона.

Уврежда бъбреците, черния дроб, зрението, предизвиква и ментални аномалии. Този упоителен чай е рисков, не може да бъде открит от подготвени кучета, нито пък с проби за дрога. Може да бъде открит единствено с кръвни проби “, предизвестява гл. инсп. Костадин Костадинов, н-к бранш БОП в ОДМВР В. Търново.

Според антимафиотите тревожна наклонност било, че към опиатите към този момент протягат ръка и 13-14 годишни. Като от време на време дилърите са от средите на същата възрастова група. Един грам марихуана, която е задоволителна за две „ радостни “ цигари коства 15-20 лева,а доза упоителен чай – 50 лева

Цената на грам пико пък се движи сред 60 и 80 лева От търновската полиция оповестиха още, че с решение на Националния съвет по наркотични субстанции в листата на неразрешените субстанции е включен и канабиноидът Нетна настояща стойност.

Доскоро той се продаваше свободно като съставка на електронните цигари с плодови усети. От април обаче, продажбата му е неразрешена.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР