Наричат Поколението Z дигитални аборигени, тъй като представителите му на

...
Наричат Поколението Z дигитални аборигени, тъй като представителите му на
Коментари Харесай

Изненадващо: Поколението Z иска почивка от смартфоните

Наричат Поколението Z цифрови туземци, защото представителите му на процедура нямат никаква визия по какъв начин протича животът без интернет, компютри и смарт телефони.

Ново изследване на Squarespace измежду 4000 респонденти в Съединени американски щати, Канада, Англия и Австралия по отношение на тяхното цифрово държание обаче демонстрира, че най-младите ни съвременници в последно време желаят да си починат от модерните технологии.

Ето някои от главните заключения.

Ползите от технологиите са повече от минусите

50% от представителите на Z желаят да си починат от телефона. Това е повече от всяко друго потомство.

За разлика от тях, бейби бумърите – най-възрастните ни съвременници, са минимум склонни да захвърлят новите устройства - 20% са подготвени на това, написа profit.bg. 62% от интервюираните са съгласни, че опциите на смарт телефоните, надвиват над минусите.

Уебсайтовете са по-достоверни от обществените медии

55% от интервюираните са декларирали, че се доверяват на интернет за намиране на информация, спрямо 12% от интервюираните, които споделят, че се доверяват на обществените медии.

Това към момента се отнася за поколението Z, макар че единствено 41% от него избират уеб страници, а 20% търсят информация в обществените медии.

Разходката без wi-fi може да изчака

Само 15% от интервюираните споделят, че биха изкарали един ден, без да сърфират в интернет, спрямо 18%, които биха изкарали един ден, без да приказват с някого. 19 % са съгласни да изкарат един ден без да излизат на открито.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР