Наредба на вътрешното министерство на Турция, уточняваща условията на 17-дневните

...
Наредба на вътрешното министерство на Турция, уточняваща условията на 17-дневните
Коментари Харесай

Турция на сух режим до края на Байрама

Наредба на вътрешното министерство на Турция, уточняваща изискванията на 17-дневните ограничавания против Covid-19, започващи в четвъртък, провокира комплициране по отношение на разрешителните за продажба на алкохол в страната.

Докато в наредбата не се загатва за продажби на алкохолни питиета или магазини за алкохол, няколко медии оповестиха по-рано денем, че продажбите на алкохол ще бъдат неразрешени по време на блокирането, базирайки се на държавни източници.

Докладите доведоха до отвращение в обществените медии, като хаштагът „ Не ми пипай алкохола “ (#alkolümedokunma) се трансформира в настояща тематика за Турция.

Много консуматори на обществените медии възприеха възбраната като интервенция в метода им на живот и като опит да забранят продажбите на алкохол по време на свещения месец мюсюлмани Рамадан.

" И тези, които използват алкохол, и които не, би трябвало да кажат " Не ми пипай алкохола ". Защото въпросът не е алкохола, а съществени права и свободи ", сподели един консуматор.

Друг показа: " Като човек, който не използва алкохол, поддържам този етикет напълно. Трябва да се грижим не за това, което хората ядат и пият, а за това, което не могат да ядат и пият. " Като има предвит възходящата икономическа рецесия в страната.

Вътрешният министър Сюлейман Сойлу сподели по въпроса: " Наредбата е доста ясна. Магазините за алкохол не вършат изключение и ще бъдат затворени. "

Министърът обаче не обясни дали на други места като хранителни магазини ще бъде позволено да се продават алкохолни питиета.

До в този момент, по време на комендантските часове, вечерите и през уикендите, които се ползват от началото на декември, магазините за алкохол и хранителни магазини имат право да останат отворени, само че не им е позволено да продават алкохолни питиета. Но в този момент за първи път тази възбрана ще би трябвало да продължи цели 17 дни.

Ръководители на две асоциации на притежатели на алкохолни питиета направиха спорни изказвания по въпроса. Ерол Дундар, ръководителят на Асоциацията за съдействие сред алкохолните магазини, съобщи в обществените мрежи, че " Няма възбрана за продажба на алкохол. Проведохме нужните диалози и разгледахме наредбата. Няма ограничавания за питателните магазини.
Те не са получили заповед за възбрана за продажба на алкохол ", добави той.

От друга страна, ръководителят на платформата за алкохолни питиета Йозгюр Айбаш съобщи пред медийте: " Получихме удостоверение от Министерството на вътрешните работи. За страдание продажбите на алкохол ще са неразрешени до 17 май ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР