Наред с останалите нередности, и собственостите на Мая Манолова и

...
Наред с останалите нередности, и собственостите на Мая Манолова и
Коментари Харесай

Маджо кредитира Мая без обезпечение за офис,а апартаментът й купен под пазарна оценка,разкри Биволъ

Наред с останалите нередности, и собственостите на Мая Манолова и щерка й са много подозрително добити, разкрива Биволъ: „...има две имотни придобивки в София. През 2007 година щерка ѝ Ралица (б.р. тогава без приходи, както и майка й, за гаранция да покрива разноските по 6-цифрен дълг, които при тогавашните лихви са над 4 000 лева на месец), купува офис на централната ул. Алабин 56, против хотел Рила, за 100 000 евро, а през 2012 година Манолова се снабдява с апартамент от 98 кв. м. на ул. Русалийски проход 1 в кв. Хладилника за 110 000 лева при данъчна оценка 124 789,30 лева И за двата парцела има подозрения, че цената им не подхожда на пазарните цени все още на закупуване.

Според статистиката в уеб страницата imot.bg цените на офисите в центъра на София в края на 2007 и началото на 2008 са в диапазона 1500 – 1800 евро на кв.м. Офис на влиятелния адрес Алабин 56 може да е коствал и по-скъпо.
Колкото до тристайните жилища в Хладилника, даже след рецесията те не са падали под 800 евро на кв.м.

Както самата Манолова към този момент изясни, във връзка на предходни медийни изявления за нейния офис, през 2007 година тя е финансирала договорката с заем от 100 000 евро от Интернешънал Асет Банк (б.р. по това време огромен акционер в нея е брачната половинка на Младен Михалев - Маджо), а парцелът е завършен на името на нейната щерка, тъй като била в процедура на бракоразвод и подялба на имущество. Кредитът е вписан в имотните заявления на Манолова като народен представител.

Проверката ни обаче извади нескрито, че този заем е гарантиран с различен парцел, който не е благосъстоятелност на Мая Манолова, а на кюстендилската адвокатка и нотариус Милена Миленкова. Този факт не е заявен от Мая Манолова нито през 2008 година, нито след това, макар законовото обвързване да го стори в графата 14. “Дадени обезпечения от или в интерес на декларатора, неговия брачен партньор /съпруга/ или ненавършилите пълноправие деца с тяхно съгласие” на данъчната декларация “.

19 минути се допита до движимости адвокати, които бяха безапелационни, че законово е невероятно несвързано лице да даде парцел за поръчителство, с изключение на нарешунието на чл.313 от Наказателния кодекс за недекларирането.

„ Пред Биволъ Мая Манолова изясни, че банката не е приела като поръчителство самия офис, тъй като договорката е била за идеални елементи. Притежаваните от Манолова парцели в Кюстендил пък били съпружеска общественост и също не ставали за поръчителство. Тогава тя се обърнала към близката до нея адв. Миленкова, с която практикували в една и съща адвокатска фирма, с цел да обезпечи заема от 100 000 евро със своя софийски апартамент, добит година по-рано на невероятната цена 26 480 евро.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР