Наред с множеството промени, целящи да направят Twitter по-привлекателна платформа,

...
Наред с множеството промени, целящи да направят Twitter по-привлекателна платформа,
Коментари Харесай

Илън Мъск заяви, че криптираните съобщения от край до край идват в Twitter през този месец

Наред с множеството промени, целящи да създадат Twitter по-привлекателна платформа, Илън Мъск неведнъж е споменавал желанието си да усъвършенства и обезопаси персоналните известия в платформата. Дотолкова, че желае те да „ надградят Signal “ – приложението за криптирани известия.

През уикенда Мъск съобщи, че функционалността за криптирани персонални известия от край до край ще бъде въведена този месец. Заедно с това потребителите ще получат и опцията да дават отговор на обособени известия и да употребяват всевъзможни емотикони за реакция.

„ Стремежът е да въведем опцията за отговор на обособени персонални известия, да използваме всевъзможни емотикони за реакция и криптиране от край до край по-късно този месец “, написа Мъск. Понастоящем потребителите могат да избират единствено всред седем емотикона като реакции.

Защитата с криптиране от край до край значи, че никой, в това число Twitter, няма да може да прочете чатовете ви (освен получателите на известията ви). Няколко други приложения и протоколи за известия, като WhatsApp, Signal и iMessage, към този момент употребяват този тип криптиране. Понастоящем чиновниците на Twitter могат евентуално да четат наличието на известията в платформата. Засега не е ясно дали криптирането ще бъде налично както за самостоятелните, по този начин и за груповите чатове. По същия метод не е ясно дали криптирането от край до край ще бъде включено по дифолт или ще бъде функционалност по желание.

Криптираните известия не са тъкмо нов план. Twitter стартира да работи по тях още през 2018 година, само че по-късно изостави напъните си в тази посока. Миналата година откривателят на приложения Джейн Манчун Уонг откри нов код, което допуска, че от обществената мрежа са възобновили работата си по функционалността под новото управление на Мъск.

Нещо повече, дизайнерът на Twitter, Андреа Конуей също сподели идея през февруари, в която се показва, че криптираните диалози ще имат банер в горната част на диалога, който демонстрира, че той е предпазен посредством криптиране от край до край.

Другите нови функционалности са просто част от опитите на Twitter да реализира равнопоставеност на функционалностите с чат приложения като WhatsApp и Telegram. Притежаваното от Meta приложение разшири функционалността си за реакция с емотикони предходната година, а Telegram прокара персонализирани реакции зад заплатен абонамент.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР