Наред с другите си ползи популярното масло от жожоба има

...
Наред с другите си ползи популярното масло от жожоба има
Коментари Харесай

Масло от жожоба за лице

Наред с другите си изгоди известното масло от жожоба има и редица изгоди и за кожата на лицето. Масло от жожоба за лице подхранва и възвръща кожата, уместно е даже при акне.

Направено от ядки от растението жожоба, многогодишно растение, което пораства в Северна Америка, маслото от жожоба е рекламирано поради способността си да овлажнява кожата и да се бори с фините линии.

Всъщност то има антибактериални и антиоксидантни свойства и е цялостно с витамин Е и други съществени витамини и минерали.

Може също по този начин да помогне за усмиряване на слънчево изгаряне и да се употребява и като средство за унищожаване на грим или масло за кожички.

Какво съставлява маслото от жожоба?

Да се ​​върнем към корените на маслото от жожоба.

Маслото от жожоба идва от вечнозелено растение, което има извънредно дълговерижни мастни киселини. То е доста непосредствен по състав до състава на естественото масло, секретирано от кожата ви (себум).

Тази неповторима композиция от мастни киселини включва олеинова киселина (съдържаща се в зехтина) и арахидонова киселина (известна с подпомагането на растежа и възобновяване на мускулната тъкан).

Мазнината на кожата ви може да се състои от късоверижни мастни киселини и дълговерижни мастни киселини. Маслото от жожоба има толкоз разнороден набор от мастни киселини, че всички тези разнообразни молекули работят в синергия в тандем дружно, с цел да ви оказват помощ да задържите водата в кожата си, с цел да предотвратите загубата на вода.

Помислете за късоверижните мастни киселини като за дребни блокове от конструктор, които биха свършили чудесна работа да блокират прекосяването на избрани молекули. И тогава дълговерижните мастни киселини работят като по-големи градивни детайли, които са необятни и дебели и работят като добра преграда.

Масло от жожоба за лице – Ползи

Това масло от жожоба за лице има редица изгоди за поощряване на здрава и красива кожа.

1. Богато е на витамини и минерали

Съставът на маслото от жожоба е витамин Е, витамин В комплекс, мед и цинк. И в случай че търсите противовъзпалителна съставна част, маслото от жожоба също дава отговор на условията.

Медта и цинкът са два доста постоянно срещани детайла, които са неповторимо вплетени в протеините, които тялото ни употребява. Особено когато става въпрос за укрепване на рани или формиране на колаген, медта и цинкът са от значително значение за действието на кожата.

Маслото от жожоба има огромно количество антиоксиданти, които оказват помощ в битката с възпалението, свободните радикали и оксидативния стрес.

Елементите в маслото от жожоба са потребни за естествените процеси на вашата кожа и е потвърдено, че форсират заздравяването и се борят с възпалението. Може да помогне и при екзема, псориазис и слънчеви изгаряния.

2. Добро е за кожа, склонна към акне

Тъй като маслото от жожоба е доста близо до себума на кожата ви, то може да бъде добър вид за понижаване на възпалението.

Когато употребявате масло от жожоба върху кожата си, то няма да прехидратира, да направи кожата ви прекомерно мазна или да блокира порите ви. То може да попадне в космените ви фоликули или в мастните жлези. По този метод то доставя някои от тези противовъзпалителни молекули по-дълбоко в порите, което може да помогне за понижаване на акнето.

3. Може да усъвършенства фините линии

Всичко се връща към колагена – колагенът е един от значимите градивни детайли на нашата кожа. И с течение на времето нашето произвеждане на колаген се забавя. Това може да докара до фини линии и бръчки и загуба на разтегливост и хидратация, което може да ви накара да изглеждате по-стари.

Има няколко съставки за грижа за кожата като ретиноид и витамин А, които могат да подтикват производството на колаген. Докато маслото от жожоба може да подтиква колагена, то може също да се бори с фините линии и бръчки с помощта на витамин Е, който може да усъвършенства еластичността и хидратацията.

Друг плюс на масло от жожоба за лице е, че то оказва помощ за избледняване на стрии и белези.

Белезите нормално се състоят от друг вид колаген, който се подтиква в отговор на рани. Невероятното масло от жожоба има способността да усили образуването на колаген, а той е значим конструктивен детайл на кожата.

4. Облекчава слънчеви изгаряния

Благодарение на витамин Е и антиоксидантите, маслото от жожоба за лице може да бъде добър вид за усмиряване на изгорялата от слънцето кожа.

Изследванията демонстрират, че маслото от жожоба може да форсира затварянето на рани. Спомага за стимулиране синтеза на колаген във фибробластните кафези и подкрепя зарастването на рани.

Можете да смесите няколко капки масло от жожоба в лосиона си за тяло и да нанесете след излагане на слънце, с цел да помогнете за заздравяването и възобновяване.

5. Успокоява сухата кожа

Маслото от жожоба има противовъзпалителни свойства, които оказват помощ за усмиряване на триенето и напукването, понижават зачервяването, породено от изсушаване.

Облекчават резултатите от екзема и розацея и поддържат кожата спокойна.

Витамин Е и витамините от В-комплекс в маслото от жожоба оказват помощ за възобновяване на кожата и контрола на увреждането.

6. Антимикробно деяние

Маслото от жожоба естествено възпира микробите, като оказва помощ за попречване на растежа на бактерии върху кожата.

Това свойство го прави потребно за тези с акне и също по този начин обезпечава спомагателна изгода за укрепване на рани. Бонус: маслото от жожоба работи като натурален консервант.

7. Дълбоко хидратиращо

То е по-леко от другите масла за лице и елементарно се всмуква в кожата. Прониква надълбоко, с цел да успокои и омекотява, като в същото време обезпечава отличен овлажняващ резултат и придава здравословен искра.

Не се изпарява като овлажнителите на водна основа, което е доста значимо, когато кожата ви е изложена на околната среда. Проучванията демонстрират, че маслото от жожоба обезпечава забележителен дългодействащ пласт влага.

Съвети за потребление на масло от жожоба за лице

Можете да намерите артикули за грижа за кожата, които съдържат масло от жожоба като част от техния лист със съставки, само че можете също да употребявате масло от жожоба независимо.

Не е нужно да го разреждате. Въпреки че можете да го употребявате като масло-носител за други масла, то може да се употребява и независимо.

Текстурата на маслото от жожоба може да бъде малко изненадваща, когато го употребявате за първи път. Има леко восъчна текстура.

Поради това може да употребявате масло от жожоба през нощта, когато става въпрос за вашата рутинна грижа за кожата.

Хубаво е да го употребявате след други артикули като тонери, серуми или други лечебни кремове. Нека масло от жожоба за лице бъде последния пласт влага за кожата ви.

Важно е да знаете, че при всяко възпалително заболяване, акне, розацея, псориазис или екзема, постоянно е значимо да пробвате нови съставки в дребни количества върху стеснен сектор от кожата, преди просто да ги намажете на всички места.

Възможни странични резултати на масло от жожоба за лице

Що се отнася до потреблението на масло от жожоба за лице, то тук за благополучие няма доста странични резултати.

Като цяло рискът от алергии е доста невисок. Съобщенията за алергии при потребление на масло от жожоба са доста редки. И като цяло е много безвредно.

Въпреки това, в случай че имате кожно заболяване, може би е най-добре първо да извършите тест с лейкопласт, с цел да видите по какъв начин кожата и тялото ви реагират. Ако имате алергична реакция, може да забележите уртикария и сърбеж.

Но изгодите от маслото от жожоба са големи, тъй че в случай че търсите естествена съставна част, която работи за справяне с доста проблеми с кожата и косата, може би е време да опитате това мощно масло.

Вижте още:

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР