Наречени са Софи Маринова и Йордан Камджалов - Мистерия и

...
Наречени са Софи Маринова и Йордан Камджалов - Мистерия и
Коментари Харесай

Софка пропя опера

Наречени са „ Софи Маринова и Йордан Камджалов - Мистерия и независимост “ и към този момент има три сигурни дати - международна премиера на 30 май в, зала 1 на НДК, 21 юни на Античния спектакъл в Пловдив и на 30 юни на Летния спектакъл във Варна. Вече се продават и билети за събитията, а цените са от 30 до 150 лева, като в Пловдив и, Варна най-високите цени са надлежно 110 и 90 лева, написа „ Телеграф “.

След това, ще има и представления в чужбина на тази същинска музикална сензация. Диригентът Йордан Камджалов назовава Софи Маринова най-музикалния - човек в България и счита, че тя самата дори не подозира какви са опциите на гласа й. Софи скрито идвала от една година да следи творчеството на Камджалов. А диригентът я хвали, че е знамение като глас и темперамент. Идеята пристигнала след общите концертите с Лиза Джерард, а със Софи е надграждане в тази посока. Маринова ще пее класика, романтика и фолклор. Вече скрито репетират, само че не споделят още какво ще бъде, известно е, че ще има класика, романси, фолклор.
Реклама
Според Камджалов тези концерти ще са същински квантов скок в музиката на света. Спектаклите са формирани от няколко съществени съставни елементи. Идват участници от седем страни. Често познаваме гениални хора с непоносим темперамент, а в този момент е противоположното, съобщи през вчерашния ден Камджалов по NOVA пред Лора Крумова в „ На фокус “. Той добави, че Софи ще е в епицентъра на събитията. В момента учи творбите на френски, италиански, немски, съветски и български. Провокирана през вчерашния ден от Лора Крумова, Софи запя рефрена от „ Очи чорнье “. А Камджалов добави, че най-малко половината от цялото зрелище ще е импровизация. Софи пък сподели, че ходила на концертите на диригента, откакто си направила процедури, от които доста я боляло, само че внезапно като по знамение й минало.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР