Нарастващото влияние на Китай и международните му политики създават както

...
Нарастващото влияние на Китай и международните му политики създават както
Коментари Харесай

Русия е заплаха, китайското влияние е "и възможност, и предизвикателство", обяви НАТО

Нарастващото въздействие на Китай и интернационалните му политики основават както благоприятни условия, по този начин и провокации, на които би трябвало да отговорим дружно като съюз. "

Това се споделя в декларацията, призната през днешния ден на срещата на водачите от НАТО в Лондон, на която се отбелязва и 70-годишнината на Алианса. Включването на китайските провокации в декларацията се очакваше, защото Китай бе на дневен ред в диалозите на водачите, приключили по-рано през днешния ден с оповестеното изказване.

В текста се приказва и за повишение на каузи на разноските за защита на другите членки с изключение на Съединени американски щати, " нарастнали за пета поредна година ". Още в трета точка се показва, че " нападателните дейности на Русия съставляват опасност за евроатлантическата сигурност; тероризмът във всички форми и прояви остава непрекъсната опасност за всички нас... изправени сме пред кибер- и хибридни закани. "

Русия е наранена и в идната точка поради " разполагането на нови ракети със междинен обхват ", довело до края на един от значимите контракти, гарантиращи интернационалната сигурност.

" Да се вземе поради, че Китай се доближава към нас "

Когато писа за проектите за Китай, организация " Ройтерс " отбелязва, че за момента не е известно по какъв начин тъкмо 29-те страни от НАТО са подготвени да реагират на свързани с азиатския колос въпроси, изключително на фона на дълбоките разделения, които белязаха срещата и които прераснаха и в персонални нападки и насмешки.

Между трансатлантическите сътрудници - Съединените щати и европейските страни - има съществени разминавания по редица въпроси, в това число приноса на Европа към груповата защита, който съгласно президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп е " незаслужено " дребен. Едва 8 страни покриват условието за отбранителни разноски в размер до 20% от Брутният вътрешен продукт, условие, одобрено на друга среща преди над пет години.

В изявление за " Ройтерс " американският министър на защитата Марк Еспър съобщи, че в Европа има все по-ясно схващане за провокациите, идващи от все по-голямата военна мощност на Китай. " Това не значи, че Китай ни е зложелател тъкмо сега. Трябва обаче да оформим (реакцията си) дружно като алианс. И би трябвало да сме готови, ако нещата не развият по метод, по който не бихме предпочитали. "

Генералният секретар Йенс Столтенберг съобщи при започване на срещата, че приемането на тактика за Китай няма да значи, че " НАТО навлиза в Южнокитайско море, въпросът е да се вземе поради фактът, че Китай се доближава към нас. " Дипломат, представен от " Ройтерс ", по-рано сподели: " Китай не е новата Русия... (а) изгряващата мощ на 21 в. "

Фотогалерия: Бъкингамският замък посреща водачите на страните от НАТО >

В декларацията се загатват и мрежите от пето потомство (5G), поради които Съединени американски щати приканват Европа да не работят с китайски компании в бранша. Декларацията обаче не свързва Китай и 5G мрежите, а единствено регистрира " потребността да разчитаме на сигурни системи. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР