Нарастващото напрежение между САЩ и Китай оказва натиск върху Apple

...
Нарастващото напрежение между САЩ и Китай оказва натиск върху Apple
Коментари Харесай

Доставчици на Apple: залозите за Виетнам ще се изплатят

Нарастващото напрежение сред Съединени американски щати и Китай оказва напън върху Apple да разнообрази индустриалната си база. Намирането на подобаващи варианти не беше елементарно. Но Виетнам в този момент наподобява ще играе по-голяма роля. Съобщава се, че Apple реалокира ресурсите за разработка на артикули за iPad в нацията от Югоизточна Азия за първи път.

Проверката на зависимостта на Apple от Китай, където създава към 90 % от своите артикули, се ускори предходната година през спор за митингите на китайските фабрични служащи против блокирането. Оттогава доставчиците заложиха на Мексико, Малайзия, Тайланд, Индонезия, Виетнам и Индия, с цел да станат други възможности на Китай.

Apple реалокира някои от своите базови модели на iPhone и артикули с по-ниски цени, като AirPods, отвън Китай. Но нито една страна не изглеждаше подобаващата. Сега има повече изясненост. Apple работи с китайската BYD, основен асемблер на iPad, за пренасяне на ресурсите, нужни за планиране и създаване на нови артикули във Вие...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР