Нарастващата подкрепа от производителите на смартфони ще окаже натиск върху

...
Коментари Харесай

Анализатори очакват бурен растеж на eSIM пазара


Нарастващата поддръжка от производителите на смарт телефони ще окаже напън върху операторите за разбиране на eSIM технологията (снимка: CC0 Public Domain)

Очаква се пазарът на вградени SIM карти да нарасне от към 4,7 милиарда $ тази година до 16,3 милиарда $ през 2027 година, което съставлява 249% растеж за петгодишния интервал, предвижда Juniper Research. Общият брой на смарт телефоните, които употребяват eSIM, ще скочи от към 986 милиона тази година до 3,5 милиарда през 2027 година

Анализаторската компания счита, че потребителските устройства с задействана eSIM, като iPhone 14 единствено с eSIM на Apple, ще доведат до по-интензивно разпространяване на технологията от операторите.

Juniper също по този начин планува, че Apple „ ще разшири внедряването на устройства единствено за eSIM в Европа през 2023 година, като технологията eSIM е основна за минимизиране на времеемкото основаване на съглашения за роуминг в границите на фрагментирания европейски телекомуникационен пазар. “
още по темата
Конкурентите на Apple като Гугъл и Samsung ще разработят устройства с Android единствено за eSIM, с цел да останат конкурентоспособни и да запазят световното си пазарно позициониране, означават анализаторите.

„ Въпреки терзанията на операторите по отношение на разрушителното влияние на eSIM върху съществуващите бизнес модели, възходящата поддръжка от производителите на смарт телефони ще окаже спомагателен напън върху тях. В отговор на това доставчиците на услуги би трябвало да поддържат eSIM съгласуваност, с цел да избегнат отпадането на клиентите с повишаване на осведомеността за технологията “, споделя Скарлет Уудфорд, създател на проучването.

Очаква се Китай и Индия да заемат към 25% от смарт телефоните, които употребяват eSIM, през 2027 година На Съединените щати ще паднат към 10% от прогнозния пазар на eSIM за смарт телефони.

Но значение ще има това по какъв начин технологията ще се развие от позиция на облекчаване на условията на китайското държавно управление, което сега не разрешава на локалните производители на устройства да продават eSIM устройства на вътрешния си пазар. Мотивът е, че eSIM не разрешава нужното равнище на наблюдаване и следене на устройствата. Juniper сочи, че растежът на eSIM в Китай ще зависи от използването на характерни за страната стандарти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР