Нарастването на заразените с коронавирус през лятото в еврозоната засега

...
Коментари Харесай

Потреблението помага за възстановяването на еврозоната през третото тримесечие

Нарастването на инфектираните с ковид през лятото в еврозоната към този момент не е оказало съществено въздействие върху икономическото възобновяване на блока. Това демонстрират неофициални данни, които сочат, че потребителите подтикват растежа.

Високочестотните данни регистрират, че визити тук-там за отдих, пътувания и наемането на жилища са на или покрай най-високите си равнища от началото на пандемията. Това допуска, че възобновяване на стопанската система през второто тримесечие продължава през трите месеца до края на септември. Алтернативните индикатори се следят от началото на пандемията, защото оферират по-навременна оценка на интензивността, даже и да са по-малко изчерпателни и надеждни от формалните данни, оповестява Financial Times.

" Изглежда, че Делта разновидността има доста малко икономическо влияние ", споделя Джак Алън Рейнолдс, икономист в Capital Economics.

След внезапно повишаване през юни и юли измерващия индикатор, формиран от Организацията за икономическо сътрудничество и раз и употребяващ данни подвижност и търсене на думи в Гугъл за положението на пазарите на труда, потреблението и настроенията, поддържа устойчиво високи равнища и през август, достигайки най-високото си равнище от началото на пандемията.

" Големите стопански системи в еврозоната се оказват по-устойчиви на четвъртата вълна от ковид инфекции спрямо предходните ", сподели Николас Волошко, икономист от Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Неравномерно възобновяване
Оптимистичната картина в ръководените от потребителите браншове на стопанската система на еврозоната е в ослепителен контрастност с индустриалния бранш на блока. Нарастващите закъснения във веригата на доставки подхранват терзания в бизнес средите по отношение на вероятностите на промишленостите през идните месеци.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР