Нараствало движението на товарни автомобили към Европа Турция работи по

...
Нараствало движението на товарни автомобили към Европа Турция работи по
Коментари Харесай

Турция модернизира граничния си пункт при Малко Търново заради ръст на търговския трафик

Нараствало придвижването на товарни коли към Европа

Турция работи по модернизацията на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой/Малко Търново . Това излиза наяве от в локалното издание hurriyetdailynews.com.

Typция инвecтиpa в мoдepнизиpaнeтo нa няĸoлĸo гpaнични пyнĸтa, ĸoитo ce изпoлзвaт ocнoвнo зa тъpгoвия, cъoбщи миниcтъpът нa тъpгoвиятa Oмep Бoлaт.

Товарният трафик се е нараснал на граничните пунктове към Европа , което постанова предприемането на нов метод към граничните пунктове за по-добро ръководство на този трафик с огромен размер, сподели Болат, говорейки на церемонията по откриването на Граничен контролно-пропусквателен пункт Пазаркуле сред Турция и Гърция.

„ Като отчитаме изменящите се условия в търговията, ние продължаваме да влагаме в възобновяване на граничните пунктове, с цел да ускорим митническите процедури. Тези вложения включват и модела build-operate-transfer “, сподели министърът и добави, че към днешна дата са осъвременени 13 гранични пункта.

Работи се на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерекьой, който обслужва пасажери и товарни кораби, пътуващи за България и Румъния , съобщи Болат.

Автомобилният превоз съставлява 31 % от износа на Турция предходната година, до момента в който делът на морския и въздушния превоз е 59 % и 8 %, сподели още министърът. Той означи и че автомобилният превоз е виновен за 37,5 % от доставките до страните-членки на Европейски Съюз.

Повече от 1,6 милиона търговски транспортни средства са минали през граничните пунктове Капъкуле, Хамзабейли и Ипсала в северозападната провинция Одрин, граничеща с Гърция и България, предходната година по отношение на 1,5 милиона през 2021 година, сподели Болат.

Според изданието bnn.network Там станало ясно, че стартира рационализация на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дерикьой.

Министър Болат обяснил, че над 40% от външната търговия се прави по суша, и по този метод подчертал нуждата от модернизацията на пункта. Той изразил вяра, че тя ще завърши в границите на година.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР