Срокът за реализиране на всички строително-монтажни дейности е 450 календарни

...
Срокът за реализиране на всички строително-монтажни дейности е 450 календарни
Коментари Харесай

Започна основният ремонт на близо 25 км от пътя Босна-Визица, днес направиха първата копка

Срокът за осъществяване на всички строително-монтажни действия е 450 календарни дни

Започна главният ремонт на третокласния път III-907 Босна – Визица на територията на община Малко Търново, област Бургас. Трасето, с дължина 24.6 км, е единствената пътна връзка за село Визица. Цялостната реконструкцията ще усъвършенства експлоатационното положение на пътната настилка, която е с голям брой пукнатини и деформации, ще усъвършенства сигурността на придвижване и отводняването.

Няма дребни и огромни пътища, няма дребни и огромни общини, въпреки правата да е към 25 км хората тук заслужават добра пътна инфраструктура и благоустройство. Този ремонт е заложен в тактиката за развиване на пътната инфраструктура до 2022 година, само че за жалост не е бил осъществен.

Сега ремонтът започва и сме извънредно удовлетворени, тъй като слагаме началото на серия от поправки на юг от Бургас. Целта ни е тази година да стартира и главният ремонт на пътищата Бургас – Царево, Царево – Малко Търново, Росен – Веселие – Ясна Поляна, съобщи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Найденов при първата копка на значимия за района и община Малко Търново третокласен път.



На нея участваха кметът на общината Илиян Янчев, регионалният шеф Пламен Янев, шефът на Областно пътно ръководство инж. Митко Порязов и представители на изпълнителите. Адмирации към Министерството на районното развиване. Изключително сме признателни и удовлетворени, че по този път към този момент ще може да се пътува умерено и безвредно. Това трасе, дружно с пътя Царево – Малко Търново, който пък е връзката „ море-планина “ и за който също има обезпечено финансиране, ни дава съображение да приказваме за развиване на селски туризъм, на всевъзможен тип туризъм, тъй като Странджа планина има огромен капацитет, сподели кметът на община Малко Търново Илиян Янчев.

Срокът за осъществяване на всички строително-монтажни действия е 450 календарни дни. Предвидена е цялостна замяна на структурата на пътя и съществуващата асфалтова настилка, замяна на съществуващите и полагане на нови бордюри, там, където липсват, както и слагане на нови италиански улеи. Ще бъде сложена нова пътна маркировка и сигнализация за възстановяване сигурността на придвижването.

Последният ремонт на третокласния път е изпълнен преди повече от 30 години. Строителните действия ще се правят поетапно, правата няма да бъде затваряна, придвижването на моторни транспортни средства ще бъде в едната лента. На обекта към този момент е сложена, нужната сигнализация, указваща старта на ремонтните действия. Стойността на ремонтните действия е 45 679 984,58 лева с Данък добавена стойност., а средствата са от републиканския бюджет.

Фирмата реализатор след извършена социална поръчка по Закон за обществените поръчки е ДЗЗД „ Странджа 2022 “, с участници в обединяването: „ ПСТ Груп “ ЕАД и „ ОРС-Инфраструктура “ ООД. Строителен контрол на обекта е „ Рутекс “ ООД. Договорът за него е на стойност 1 454 745,60 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол на стойност 28 920 лева с Данък добавена стойност ще реализира „ Инжконсулт план “ ООД.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР