Нараства процентът на жителите на Лондон, които търсят работа извън

...
Нараства процентът на жителите на Лондон, които търсят работа извън
Коментари Харесай

Лондончани трескаво търсят работа извън британската столица

Нараства процентът на жителите на Лондон, които търсят работа отвън рамките на английската столица. Техният дял към този момент e 27% от общо търсещите прехранване, а това безспорно ще докара до нова вълна на свободни жилища, написа английският The Guardian. Причината за сходна наклонност е високият дял на затворените офиси и понижаване размера на хотелски услуги на пазара на труда в Лондон. Много заведения за хранене, хотели и магазини в деловите и туристически региони на английската столица са закрити или работят с стеснен потенциал. Продължителната липса на туристи в центъра и минималният брой реализиращи се полети " намалява " темпа на основаване на нови работни места в столицата. Това кара от ден на ден живущи в Лондон да търсят прехранване отвън рамките на града, което ще докара до растеж в наемните равнища на жилищата в по-малките градове. Към последните спадат Есекс, Кент и Съри. Най-много вакантни места там има за чистачки, поддръжка, склададжии и продавачи.

Високите наемни равнища и цените на жилищата в Лондон, значи, че тези, които до момента са живели в по-централните региони на столицата, би трябвало да се реалокират в покрайнините, близо до мястото, където в този момент търсят работа.

Брокерите по отдаване чартърен на жилища оповестяват за внезапно повишаване на наемателите и притежателите на парцели, искащи да се реалокират от Лондон. Пазарът на труда може да се окаже основен мотор на тази наклонност. Налице са данни, че хората, които заемат така наречен " обикновени работни места ", живеят в ценово налични региони, а точно в покрайнините. " Възниква въпросът, тези лица ще предпочетат ли да живеят там, където им е по-евтино или ще се реалокират в парцел по-близо до работното място. А и също по този начин дали транспортната инфраструктура ще може да поддържа тези промени ", споделя Нил Хадсън, жилищен анализатор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР