Нараства броят на хоспитализираните, но само при 5% от тях

...
Нараства броят на хоспитализираните, но само при 5% от тях
Коментари Харесай

Сербезова пред депутатите: При ръст на Covid-19 могат да се въведат нови мерки

Нараства броят на приетите в болница, само че единствено при 5% от тях Коронавирус протича тежко, съобщи здравната министърка в оставка проф. Асена Сербезова в Народното събрание през днешния ден по време на чуването й.

Министерство на здравеопазването следи непрестанно разпространяването на вируса, при потребност има опция да се вкарат и други ограничения, въведени в Националния проект за справяне с пандемията, сподели Сербезова пред съвсем празна зала.

Няколко пъти министърката означи, че сега няма натоварване на здравната система, както и че даже може да не се стигне до този пик на вълната, за който всички приказват. Тя успокои и, че в идващите няколко седмици няма да има области, които да са в стадий 3 от Националния проект против пандемията.

" Няма възбрана за границите. Зависи от това какво се случва в прилежащите страни. Зависи от хоспитализациите и натоварването на здравните системи в другите страни. В момента няма натоварване ", отговори Сербезова на въпрос дали ще се затварят границите на страната ни поради коронавирусната зараза.

Според нея въпреки прогнозите да са, че градовете от район 1 - София, Видин, Враца, Монтана, Перник, Благоевград да преминат в стадий 2 до 1 август, това може да не се случи. Всичко зависи от държанието на хората и дали те съблюдават ограничения, съобщи министърката.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР